Σούπερ Λίγκα: Εργοτέλης-Λάρισα 2-1

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010 19:23
UPD:19:45
A- A A+

Ο Εργοτέλης πήρε σπουδαία νίκη στο Παγκρήτιο με 2-1 επί της Λάρισας. Τα γκολ των γηπεδούχων πέτυχαν οι Ρομάνο και Λεάλ, ενώ για τους «βυσσινί» είχε ισοφαρίσει αρχικά ο Κανόμπιο. Με δέκα παίκτες έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι από το 26'.

Στο Παγκρήτιο ο Εργοτέλης ξεκίνησε πιο δυνατά και με το… καλησπέρα ευτύχησε να πετύχει γκολ. Στο 9’ ο Λεάλ έκανε σέντρα σουτ, ο Αμπάρης απέκρουσε δύσκολα και στη συνέχεια ο Μπούντιμιρ με προβολή από κοντά έκανε το 1-0 για τους κρητικούς. Γι’ αυτό η Λάρισα θέλησε να απαντήσει με σουτ του Κανόμπιο στο αμέσως επόμενο λεπτό, το οποίο δε δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Δασκαλάκη.

Παρά ταύτα, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν από νωρίς προβάδισμα δυο τερμάτων, αφού στο 16’ ο Μπούντιμιρ έπιασε την κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Λεάλ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Αμπάρη. Έτσι, δυο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για τους «βυσσινί», με τον Σίμιτς να δίνει ωραία πάσα στον Κανόμπιο, ο οποίος «άδειασε» δυο αμυντικούς των γηπεδούχων και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Δασκαλάκη.

Αυτό έδωσε «ανάσες» στους Θεσσαλούς, που πίεσε περισσότερο στη συνέχεια, αλλά δεν έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή του γκολκίπερ του Εργοτέλη. Έτσι, οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου βγήκαν και πάλι μπροστά και στο 23’ ο Λεάλ επιχείρησε ένα σουτ πολύ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Αμπάρη να μπλοκάρι την μπάλα, ενώ στο 26’ ήρθαν τα… πάνω κάτω για τη Λάρισα.

Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ταλ, ο οποίος «γκρέμισε» τον Μπούντιμιρ μέσα στην περιοχή, με συνέπεια ο Σταθόπουλος να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Λεάλ εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε ξανά μπροστά τον Εργοτέλη και από εκεί και πέρα είχε τον έλεγχο δίχως όμως να κάνει κάποια σημαντική ευκαιρία, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Ουρουγουανός έκανε ένα σουτ από μακριά, με τον Αμπάρη να διώχνει σε κόρνερ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με μια μικρή καθυστέρηση, καθώς στην προθέρμανση των δυο ομάδων κάποιος ποδοσφαιριστής της Λάρισας έκανε ένα δυνατό σουτ, το οποίο βρήκε τον Δασκαλάκη στο πρόσωπο, με συνέπεια να ματώσει η μύτη του και να λάβει τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ. Ωστόσο, αυτό διήρκεσε μόλις λίγα δευτερόλεπτα και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κανονικά.

Στο δεύτερο 45λεπτο, λοιπόν, ο Εργοτέλης δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα, ώστε να πετύχει τρίτο τέρμα και να μη δώσει την ευκαιρία στη Λάρισα να ισοφαρίσει εκ νέου. Αντίθετα, η «βασίλισσα» του κάμπου ήταν καλύτερη και αυτή που είχε τις φάσεις, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με δέκα, με τους γηπεδούχους να προσπαθήσουν να τη σταματήσουν κυρίως με φάουλ. Αυτό αποδείχτηκε και στο 55', όταν ο Ρομέου έκανε ένα σουτ, το οποίο κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Δασκαλάκη, αλλά και στο 62', όπου ο Νταμπίζας έπιασε μόνος του την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως με την ίδια κατάληξη.

Στο 73' οι Κρητικοί είχαν την πρώτη τους ευκαιρία, με τον Λεάλ να πλασάρει άουτ από πλάγια θέση, ενώ οι δυο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές με τον Καραγεωργίου να περνάει τον Ορφανό αντί του Μπέτο και τον Παπακώστα να βάζει τον Μακίνουα στη θέση του Ιγκλέσιας. Στο 81' οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να πετύχουν την ισοφάριση, με τον Βενετίδη να εκτελεί πλασαριστά το φάουλ από το ημικύκλιο της περιοχής, τον Δασκαλάκη να μένει άγαλμα και την μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Εργοτέλη.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη, με τον Νταμπίζα να ανατρέπει τον Μπούντιμιρ μέσα στην περιοχή, τον Σταθόπουλο να υποδεικνύει ξανά το σημείο του πέναλτι και τον Λεάλ να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη. Αφού δεν έγινε αυτό, οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να αποσπάσουν το βαθμό της ισοπαλία, όμως την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπλάζεκ έδιωξε σε κόρνερ με διπλή προσπάθεια ο Δασκαλάκης. Έτσι, το 2-1 έμεινε στο Παγκρήτιο, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρομάνο, Μπέτο (76’ Ορφανός), Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης (90'+4' Βίσιο), Μπούντιμιρ, Λεάλ (89' Σαρρής)

Λάρισα (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Νταμπίζας, Βενετίδης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς (46' Μπλάζεκ), Ταλ, Βούζας (28' Βελάσκο), Ρομέου, Κουζέν, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας (78' Μακίνουα)

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις