Σούπερ Λίγκα: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010 21:32
UPD:28/11/2010 16:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

A- A A+

Τα λεπτά που απέμεναν στο ρολόι πριν το τελευταίο σφύριγμα στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ είχαν ήδη αρχίσει να μετράνε τις καθυστερήσεις. ΑΕΚ και Ολυμπιακός, παγιδευμένοι σε ένα στείρο 0-0, έδειχναν να μην έχουν τις δυνάμεις για να κυνηγήσουν τη νίκη και έτσι η ισοπαλία έμοιαζε κάτι παραπάνω από βέβαιη ως αποτέλεσμα. Όπως όμως συμβαίνει σε τέτοια παιχνίδια, ένας μεγάλος παίκτης είναι πολλές φορές αρκετός για να δώσει τη λύση. Στο αποψινό ντέρμπι αυτός ο παίκτης ήταν από την πλευρά της ΑΕΚ. Το όνομά του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.

Λίγα ελεύθερα μέτρα έφταναν για το Σενεγαλέζο άσο προκειμένου να κάνει τη ζημιά. Στα αριστερά η μπάλα πήγε στα πόδια του και χωρίς να το πολυσκεφτεί έκανε την κάθετη κίνηση για να μπει στην περιοχή. Αφού κανείς δεν κατάφερε να του βάλει σώμα ή να τον κόψει, την κατάλληλη στιγμή σήκωσε το κεφάλι και γύρισε στα δεξιά. Εκεί ολομόναχος μπροστά από το άδειο τέρμα του εξουδετερωμένου Ούρκο Πάρντο βρισκόταν ο Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Αργεντινός δεν ανήκει στους ποδοσφαιριστές που μπορούν να χάσουν τέτοιες ευκαιρίες και πράγματι χωρίς δεύτερη σκέψη έσπρωξε τη μπάλα στο πλεκτό.

Το γκολ ήρθε στο σημείο του αγώνα που και να θέλει ο αντίπαλος, δεν μπορεί ποτέ να αντιδράσει. Ο Ολυμπιακός, φυσικά, δεν θα γινόταν η εξαίρεση στον κανόνα, έστω και αν ο Πάντελιτς ένα λεπτό αργότερα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σημάδεψε απελπιστικά άουτ.

Όπως απελπιστικά άουτ σημάδεψε και ο Ντουντού στο 57', όταν ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι-χρυσή ευκαιρία των ερυθρόλευκων για να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν τεράστιο προβάδισμα νίκης. Την εσχάτη των ποινών είχε σφυρίξει ο διαιτητής Σιδηρόπουλος για τράβηγμα της φανέλας του Πάντελιτς από τον Λεονάρντο μέσα στην περιοχή, απόφαση όμως μάλλον υπερβολική, καθώς η επαφή των δυο παικτών ήταν κυριολεκτικά ανεπαίσθητη.

Το αποτέλεσμα, πάντως, δικαιώνει πλήρως την Ένωση για την εμφάνισή της και τον Μανόλο Χιμένεθ για τις επιλογές του. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο μέρος και έχασαν ευκαιρίες για να προηγηθούν.

Στην επανάληψη, όταν λογικά η ΑΕΚ κουράστηκε, ο Ισπανός τεχνικός των κιτρινόμαυρων έκανε τη μια αλλαγή πιο σωστή από την άλλη, δένοντας κόμπο τον αντίπαλό του Ερνέστο Βαλβέρδε, έστω και αν με την πρώτη ανάγνωση οι επιλογές του έμοιαζαν μάλλον παράδοξες. Πχ διατήρησε για όλο το 90λεπτο τον Νίκο Λυμπερόπουλο, που μετά το 50' έμοιαζε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις, ενώ δεν δίστασε να βγάλει και τον Νάτσο Σκόκο. Στη θέση του Αργεντινού ο Χιμένεθ πέρασε τον Ντιόπ και δικαιώθηκε πλήρως, όπως δικαιώθηκε και από την αλλαγή του Μπλάνκο με τον τον Νέιθαν Μπερνς. Ακόμα και ο Ρότζερ Γκερέιρο, ο οποίος πέρασε στη θέση του τρεχαλατζή Μάκου, βοήθησε με το καθαρό μυαλό του.

Στον αντίποδα ο Βαλβέρδε επέλεξε να αγωνιστεί αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο και να ρισκάρει στην επανάληψη, σχέδιο που φάνηκε να του βγαίνει, καθώς στο δεύτερο μέρος η ομάδα του είχε την κατοχή και ήταν εκείνη που πίεσε για το γκολ. Παρόλα αυτά, η φάση του πέναλτι έμελλε να κρίνει την τύχη της ομάδα του, μιας και στη συνέχεια οι παίκτες του δεν βρήκαν τους διαδρόμους προς την εστία του Αραμπατζή, βγάζοντας μαζί και μια απογοήτευση για την τροπή των πραγμάτων.

Ο Ολυμπιακός παραμένει πρώτος στη βαθμολογίας και μετά από αυτή του την ήττα, όμως είναι πολύ πιθανό την Κυριακή το βραδύ να αποκτήσει συγκάτοικο στην κορυφή τον Παναθηναϊκό, εφόσον οι πράσινοι φύγουν νικητές από την Κέρκυρα.

Οι συνθέσεις:

AΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Μάκος (79' Γκερέιρο), Γκέντσογλου, Σκόκο (71' Ντιόπ), Λεονάρντο, Μπερνς (58' Μπλάνκο), Λυμπερόπουλος

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Μοδέστο, Μοϊσές, Ντουντού, Ριέρα (23' λτρ. Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ (86' Φετφατζίδης), Φουστέρ (46' Πάντελιτς), Μιραλάς

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις