Η ατζέντα της ημέρας

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 09:22
UPD:11:11
A- A A+

* Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό η σημερινή.

* Λήγει σήμερα η προθεσμία για την περαίωση.

* Αρχίζει σήμερα η κατάθεση αιτήσεων για ένταξη σε δύο προγράμμματα του ΟΑΕΔ για αυτοαπασχολούμενες γυναίκες και ανέργους αντιστοίχως.

* Αρχίζει σήμερα στο ξενοδοχείο «Hilton» το διήμερο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας (ΕΛΙΝΥΑΕ). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

* Ξεκινά σήμερα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα) με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ακαδημαϊκών και εμπειρογνωμόνων, της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και μη κυβερνητικών οργανώσεων ημερίδα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ετους με θέμα «Μαζί ενάντια στη φτώχεια: Πολιτικές για την καταπολέμησή της και ο ρόλος της Κοινωνίας των Πολιτών». Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αννα Νταλάρα.

* Αρχίζει σήμερα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών η μεγαλύτερη τριήμερη εκδήλωση για την πρόληψη του AIDS και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

* Αναλαμβάνουν από σήμερα 29/11 έως την 1/12 υπηρεσία οι 84 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου αγγλικής γλώσσας, οι 11 εκπαιδευτικοί γαλλικής γλώσσας και οι 20 γερμανικής γλώσσας, καθώς και 77 εκαπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου πληροφορικής για τη σχολική χρονιά 2010-2011. Τα ονόματα των εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr

* Στη Λιβύη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στη διήμερη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης-Αφρικής. Στις 11 π.μ. αφίξεις αντιπροσωπειών στο Rixos Conference Center), στις 12 το μεσημέρι η εναρκτήρια σύνοδος, στη 1:30 μ.μ. οικογενειακή φωτογραφία, στις 2 μ.μ. γεύμα εργασίας, στις 3:30 μ.μ . πρώτη ολομέλεια, παρέμβαση πρωθυπουργού, στις 8:30 μ.μ. δείπνο από τον ηγέτη της Λιβύης, συνταγματάρχη Μοαμάρ Καντάφι.

* Στην Αστάνα του Καζακστάν μεταβαίνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, για τις εργασίες της συνάντησης του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ. Ο κ. ευθυμίου θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής ΟΑΣΕ, που πραγματοποιείται την 1η Δεκεμβρίου, την πρώτη έπειτα από 11 χρόνια με την παρουσία 52 αρχηγών κρατών και Υπουργών Εξωτερικών των συμμετεχόντων κρατών του ΟΑΣΕ. Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του ΟΑΣΕ θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας του Καζακστάν, Κassym-Jomart Tokayev, με τον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Καζακστάν, Kanat Saudabayev, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, Audronius A?ubalis, εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του ΟΑΣΕ τον Ιανουάριο του 2011 από τη Λιθουανία.

* Στις 11 π.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Εργων και Τεχνικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας (Αριστοτέλους 14), συνέντευξη Τύπου, με θέμα την αναστολή λειτουργίας εκατοντάδων εργοληπτικών επιχειρήσεων στην Κεντρική Μακεδονία.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής υπό την προεδρία της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου. Στη συνεδρίαση δεν θα συμμετάσχουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του υπουργου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη.

* Στις 12:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα (Λεωφόρος Αμαλίας 8, Αθήνα) η παρουσίαση του βιβλίου του Δρ Σταύρου Χρ. Τσέτση με τίτλο: «Ο Λαβύρινθος, το σύνδρομο του Σίσυφου και η Πολεοδομία, Σκέψεις για τη ρύθμιση του χώρου στην Ελλάδα» από τις εκδόσεις Παπαζήση.

* Στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής (Αμαλιάδος 17) συνέντευξη Τύπου της υπουργού, Τίνας Μπιρμπίλη και του ειδικού γραμματέα Υδάτων, Ανδρέα Ανδρεαδάκη, για την παρουσίαση των πολιτικών δράσεων στον τομέα υδάτων.

* Στη 1:30 μ.μ. στο ΕΚΕΠΥ (Κηφισίας 39) συνάντηση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδου, με τους διατελέσαντες υπουργούς Υγείας.

* Στις 3:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη του Τομέα Κοινωνικής Ενταξης, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόνοιας.

* Στις 4 μ.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 14-16) συνεδριάζει με 17 θέματα στην ημερησία διάταξη το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

* Στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (Μπουμπουλίνας 20-22) η συνεδρίαση του Συμβουλίου Μουσείων.

* Στις 5 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), Νίκης 4, Αθήνα, εσπερίδα του Επιμελητηρίου με θέμα τη διεύρυνση των μεθόδων βελτίωσης υλικών δόμησης του σχεδιασμού έργων και της υλοποίησής τους κατά τέτοιον τρόπο ώστε οι κατασκευές όχι μόνο να είναι ασφαλείς και λειτουργικές αλά φιλικές προς το περιβάλλον, αειφόρες και ανακυκλώσιμες. Ομιλητής ο πρόεδρος του PCI (Precast/Prestressed Concrete Institute - Τεχνικο Ινστιτούτο της Βιομηχανίας Προκατασκευασμένων και Προεντεταμένων Κατασκευών από Σκυροόδεμα) των ΗΠΑ James Toskas.

* Στις 5:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), σύσκεψη του Τομέα Επιστημόνων-Γεωτεχνικοί.

* Στις 8 μ.μ. στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48) σε πρώτη προβολή η ταινία-ντοκιμαντέρ «Μίκης Θεοδωράκης. Συνθέτης» σε σκηνοθεσία-σενάριο: Αστέρη Κούτουλα και Klaus Salge, παραγωγή: Νovember Film, συμπαραγωγή: ZDF και σε συνεργασία με την ARΤΕ. Η προβολή θα γίνει παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, της Μαρίας Φαραντούρη, του Πέτρου Πανδή και όλων των συντελεστών της ταινίας.

* Στις 10 π.μ. η ποδοσφαιρική αναμέτρηση των δύο «τιτάνων», Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι η τρίτη φορά στην ιστορία που το παραδοσιακό ισπανικό ντέρμπι γίνεται Δευτέρα, με μία νίκη για κάθε ομάδα. Το 1964 η Ρεάλ είχε νικήσει 2-1, ενώ το 1972 η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει 1-0.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή