Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 06:00
UPD:06:17
A- A A+

Υγρασία και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 Μποφόρ στα πελάγη και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο έως 8 Μποφόρ. Το απόγευμα στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα λίγων σποραδικών βροχών κυρίως στη Δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αρχικά τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά από το απόγευμα τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και πιθανώς κατά τόπους και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν κυρίως στα βόρεια όπου το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά Ελλάδα προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Από το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο και τα βορειότερα τμήματα της Ηπείρου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στο Νότιο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και το Βόρειο Αιγαίου, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή