Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο του Καζακστάν

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010 17:17
UPD:18:49

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας της συνδιάσκεψης Κορυφής του ΟΑΣΕ.

A- A A+

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας της συνδιάσκεψης Κορυφής του ΟΑΣΕ, στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Ναζαρμπάγιεφ να επισκεφθεί την Ελλάδα και εκείνος δεσμεύθηκε να το κάνει.

Στο επίκεντρο της συζήτησής μεταξύ των δύο ηγετών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, οικονομικά ζητήματα, που αφορούν στην μεταποίηση και τον τουρισμό και ζητήματα της ομογένειας.

Στο περιθώριο εξάλλου της Συνόδου Κορυφής του ΟΑΣΕ, ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα, ενώ κατά τη διάρκειά της, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ελληνική οικονομία, με το Ρώσο πρόεδρο να εκφράζεται με θετικά λόγια για την πορεία της. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, ο κ. Μεντβέντεφ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα εντός του 2011.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε σειρά επαφών και με άλλους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους. Συγκεκριμένα πραγματοποίησε συναντήσεις με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Νικ Κλεγκ, την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, τον πρόεδρο της Αυστρίας Χάινζ Φίσερ, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή