Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 05:00
UPD:05:30
A- A A+

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Παροδικές βροχές στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 8 τοπικά 9 Μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Στα βορειοδυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα Ιόνιο 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα στη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία για πρόσκαιρη βροχή. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί στα νότια 4 με 6 και στα βόρεια 6 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και ισχυρές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, που θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα δυτικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα ανατολικά.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίου 7 με 8 Μποφόρ.

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα δυτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή