Σχέδιο νέας επίθεσης της Βόρειας Κορέας στη Νότια

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 07:49

Η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να πλήξει την επαρχία Γκιεονγκί, στο βορειοδυτικό τμήμα της Νότιας Κορέας, και να προσπαθήσει να προκαλέσει ζημιές σε νοτιοκορεατικά πολεμικά στην Κίτρινη Θάλασσα, ανέφερε δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας «Tokyo Shibun», επικαλούμενο πηγή που δεν κανονομάζει.

A- A A+

Σε νέους βομβαρδισμούς με πυροβολικό εναντίον της Νότιας Κορέας πριν το τέλος του έτους ενδέχεται να προχωρήσει η Βόρεια Κορέα, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας «Tokyo Shibun», επικαλούμενο πηγή που δεν κανονομάζει, και η οποία φέρεται να είχε συνομιλίες με Βορειοκορεάτη αξιωματούχο τις τελευταίες ημέρες.

Η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να πλήξει την επαρχία Γκιεονγκί, στο βορειοδυτικό τμήμα της Νότιας Κορέας, και να προσπαθήσει να προκαλέσει ζημιές σε νοτιοκορεατικά πολεμικά στην Κίτρινη Θάλασσα, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο την πηγή αυτή.

Δεν είναι σαφές εάν ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος μίλησε "βάσει σχεδίου", κατά την ιαπωνική εφημερίδα.

Οι δηλώσεις του είδους αυτού από μέρους αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας είναι αρκετά συχνές και το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA μεταδίδει σχεδόν καθημερινά δηλώσεις αξιωματούχων περί "καταστροφής" της Νότιας Κορέας. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Νότιας Κορέας εκτίμησε και αυτός χθες Τετάρτη ότι είναι πιθανόν η Βόρεια Κορέα να προβεί σε νέα επίθεση.

Το ευρώ υποχώρησε στο 1,3110 δολάριο από 1,3135 και το δολάριο Αυστραλίας υποχώρησε στις αγορές συναλλάγματος μετά την δημοσιοποίηση των πληροφοριών αυτών, ενώ κατέγραφαν σημαντική άνοδο νωρίτερα. Πάντως ο γενικός δείκτης των μετοχών στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, σημείωνε άνοδο 1,7%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή