ΗΠΑ: Κατάργηση της επιτροπής για την κλιματική αλλαγή

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 08:53
A- A A+

Την επιτροπή του σώματος για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής ανακοίνωσαν ότι διαλύουν στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικάνοι αντίπαλοι της κυβέρνησης του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, αποκαλώντας την, μια σπατάλη χρημάτων.

Αμεση ήταν η αντίδραση των Δημοκρατικών στην «πολύ απογοητευτική» απόφαση αυτή για την επιτροπή, η οποία είναι συμβουλευτική και δεν έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει νόμους.

«Είχαμε δεσμευτεί να εξοικονομήσουμε χρήματα των φορολογούμενων μειώνοντας τη σπατάλη στο Κογκρέσο» του οποίου η επιτροπή «αποτελεί ένα σαφές παράδειγμα, που δεν θα συνεχίσει να υπάρχει στο 112ο Κογκρέσο», ανέφερε ο Μάϊκλ Στιλ, εκπρόσωπος του εκλεγμένου προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Ρεπουμπλικανού Τζον Μπένερ, σε μήνυμά του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εκπρόσωπος της απερχόμενης Δημοκρατικής προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόσι - η οποία πρόκειται να παραδώσει στον Μπένερ όταν το νέο Κογκρέσο συνεδριάσει για πρώτη φορά τον Ιανουάριο -δήλωσε ότι η επιτροπή διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον διάλογο για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια.

«Είναι πολύ απογοητευτικό το ότι η Ρεπουμπλικανική ηγεσία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα η αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με την ενεργειακή ανεξαρτησία και την κλιματική αλλαγή στο 112ο Κογκρέσο. Η διάλυση της Επιτροπής δεν μειώνει την κατεπείγουσα ανάγκη να αναλάβουμε δράση σε αυτά τα πολύ κρίσιμα ζητήματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος, Ντρού Χάμιλ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή