«Παγώνουν» οι γεωτρήσεις στο ανατολικό τμήμα του Κόλπου του Μεξικού

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 10:21

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Κεν Σαλαζάρ, η μεγαλύτερη θαλάσσια πετρελαιοκηλίδα που έχει δημιουργηθεί ποτέ στις ΗΠΑ έδειξε ότι «η πιο σωστή κίνηση είναι να επικεντρωθούμε στις περιοχές που υπάρχουν ήδη συμβόλαια και να μην επεκταθούμε σε νέες περιοχές».

A- A A+

Τη διατήρηση της απαγόρευσης των γεωτρήσεων για εξόρυξη πετρελαίου στο ανατολικό τμήμα του Κόλπου του Μεξικού και στα ανοικτά των ακτών του Ατλαντικού, τουλάχιστον μέχρι το 2017, αποφάσισε η αμερικανική κυβέρνηση.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κεν Σαλαζάρ, η μεγαλύτερη θαλάσσια πετρελαιοκηλίδα που έχει δημιουργηθεί ποτέ στις ΗΠΑ έδειξε ότι «η πιο σωστή κίνηση είναι να επικεντρωθούμε στις περιοχές που υπάρχουν ήδη συμβόλαια και να μην επεκταθούμε σε νέες περιοχές».

Τον περασμένο Μάρτιο ο Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει ότι θα εξετάσει την υλοποίηση γεωτρήσεων στις ακτές του Ατλαντικού, νότια του Ντέλαγουερ, και στο ανατολικό τμήμα του Κόλπου του Μεξικού, 125 μίλια μακριά από τη δυτική ακτή της Φλόριντα.

Ωστόσο, λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανακοίνωση αυτή, σημειώθηκε η έκρηξη στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου της BP, η οποία οδήγησε στον θάνατο 11 ανθρώπων και προκάλεσε την τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή