ΚΚΕ: Κραυγαλέα αντεργατική μεταρρύθμιση

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 14:03
UPD:15:43
A- A A+

Πυρά κατά της κυβέρνησης και των μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι με τη συνέργεια, όπως αναφέρει, της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ οδηγούν στην κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και στη δραστική μείωση των ήδη χαμηλών μισθών, εξαπολύει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Κανένας μισθωτός δεν πρέπει να ξεγελαστεί απ' την προπαγάνδα και τα εκβιαστικά διλήμματα κυβέρνησης – πλουτοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι οι λεγόμενοι όροι και προϋποθέσεις που υποτίθεται θα εμποδίσουν τη γενικευμένη κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων «χρησιμοποιούνται για να κρύψουν την κραυγαλέα βαθιά αντεργατική - μεταρρύθμιση που γυρίζει την εργατική τάξη δεκαετίες πίσω και την καταδικάζει αυτήν και τα παιδιά της να ζουν με μισθούς πείνας».

«Ταυτόχρονα», προσθέτει, «η κυβέρνηση ικανοποιεί και τις άλλες αξιώσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων που επιπλέον απαιτούν παράταση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς πληρωμή υπερωριών, κατάργηση του πενθημέρου και της Κυριακάτικης αργίας».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «αισχρό ψέμα» τον ισχυρισμό ότι η μείωση μισθών θα εμποδίσει τις απολύσεις και τη γενίκευση της ελαστικής και προσωρινής δουλειάς. Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση, «όσο και να μειωθούν οι μισθοί, το κλείσιμο μικρών, μεσαίων, ακόμα και μεγάλων επιχειρήσεων θα συνεχιστεί, γιατί αυτό είναι αποτέλεσμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, της έντασης του επιχειρηματικού ανταγωνισμού».

Καλεί τέλος τους εργαζόμενους σε «παλλαϊκή αντεπίθεση», προκειμένου, όπως επισημαίνει, να απομονώσουν τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και να απεγκλωβιστούν αποφασιστικά και οριστικά από τα κόμματα της ΕΕ.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή