Η Διαβολογυναίκα

Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 15:42
UPD:15:46
A- A A+

Σε μια ερημική καλύβα, στα βουνά κοντά στα σύνορα, εκτυλίσσεται η δράση στην Διαβολογυναίκα του Τιρολέζου Καρλ Σένχερ που παρουσιάζεται τον Δεκέμβριο στο Αμφι Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

Στο έργο οι πρωταγωνιστές ένας ασθενικός Άντρας που είναι κλεπταποδόχος και η Γυναίκα του κατοικούν σε μια περιοχή που είναι πέρασμα λαθρεμπόρων. Η ορεινή, ερημική καλύβα τους κινεί το ενδιαφέρον και ο νεαρός τελωνοφύλακας, ο «Κυνηγός», αναλαμβάνει να διαλευκάνει το μυστήριο της. Ο Αντρας το μαθαίνει και πείθει τη Γυναίκα του να φλερτάρει με τον Κυνηγό, ώσπου αυτός να απομακρύνει τα κλοπιμαία από το υπόγειο. Από κει και πέρα η πλοκή καλπάζει και οδηγεί στην κορύφωση με ένα αναπάντεχο τέλος.

Η Διαβολογυναίκα ανεβαίνει σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα, σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, με τους Ευδοκία Ρουμελιώτη, Μιχάλη Μητρούση και Νικόλα Παπαγιάννη. Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι της Λαλούλας Χρυσικοπούλου και η μουσική του Γιάννη Αναστασόπουλου.

Ο Καρλ Σένχερ, ένας από τους σημαντικότερους Αυστριακούς θεατρικούς συγγραφείς, γεννήθηκε στο Τιρόλο το 1867 και πέθανε στη Βιέννη το 1943. Το συγγραφικό του ύφος συνδυάζει νατουραλιστικά στοιχεία με ρομαντικά, αλλά και συμβολικά εξπρεσιονιστικά. «Η Διαβολογυναίκα» γράφτηκε το 1914 και πρωτοπαίχτηκε το 1915 στη Βιέννη, για τη συγγραφή αυτού του έργου ο Σένχερ έχει χαρακτηριστεί «φανατικός μαθητής του Στρίντμπεργκ» ιδιαίτερα γιατί προβάλλει τη δύναμη αλλά και την αδυναμία της ερωτικής σχέσης.

Πληροφορίες

Θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, Ανδριανού 1, Πλάκα

Προτεινόμενα για εσάς