Europa League: ΠΑΟΚ-Κλαμπ Μπριζ 1-1

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 00:00
UPD:09:26
REUTERS/GRIGORIS SIAMIDIS

A- A A+

Η ΑΕΚ και ο Αρης έδειξαν την Τετάρτη το δρόμο στον ΠΑΟΚ, παίρνοντας σπουδαίες εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Χάιντουκ και Ατλέτικο Μαδρίτη, αντίστοιχα, όμως ο δικέφαλος απέτυχε να ακολουθήσει στα βήματά τους, παραχωρώντας ισοπαλία στην Τούμπα με 1-1 στη Κλαμπ Μπριζ.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου πέταξαν τους τρεις βαθμούς κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια τους, καθώς αν και ήταν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους, προηγήθηκαν σχετικά νωρίς και είχαν τις ευκαιρίες για να κλειδώσουν τη νίκη, στο τέλος αδράνησαν και δέχθηκαν μια φθηνή ισοφάριση.

Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως θετικό, όμως και έτσι ο ΠΑΟΚ κρατάει στα χέρια του τη δυνατότητα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. Στον 4ο Όμιλο, όπου βρίσκεται, προηγείται η Βιγιαρεάλ με εννιά βαθμούς, μετά και τη σημερινή της νίκη με 3-0 επί της Ντιναμό. Ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος με οκτώ βαθμούς, όμως φιλοξενείται την τελευταία αγωνιστική από τους Κροάτες στο Ζάγκρεμπ, οι οποίοι είναι τρίτοι με επτά βαθμούς.

Για να πάρει, λοιπόν, ο δικέφαλος το εισιτήριο στην επόμενη φάση, θα πρέπει να μην ηττηθεί στο τελευταίο του παιχνίδι στους ομίλους. Η αποστολή του δεν αναμένεται να είναι καθόλου εύκολη, όμως όλα περνούν από τα πόδια των παικτών του.

Στα όσα έγιναν στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στο 24' με πολύ όμορφο μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια, επικυρώνοντας τη δίκαια μέχρι το σημείο εκείνο κυριαρχία του στον αγωνιστικό χώρο.

Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, ενώ όσο περνούσε η ώρα η Μπριζ έδειχνε να μένει τελείως από δυνάμεις. Στο τελευταίο τέταρτο οι ποδοσφαιριστές του Χάβου έφταναν με ευκολία στην περιοχή των Βέλγων, όμως σε όλες τις περιπτώσεις άργησαν χαρακτηριστικά και το πλήρωσαν...

Από το πουθενά στο 89' οι της Μπριζ βρέθηκαν στην επίθεση και σε μια σέντρα από τα αριστερά ο Στσέποβιτς βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να στείλει με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (82' Αθανασιάδης), Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (72' Ελ Ζαρ), Σακελλαρίου, Ζουέλα

Μπριζ (Αντρι Κόστερ): Στάινεν, Βερμιούλεν (71' Οτζίτζα), Ντονκ, Βαν Γκίσεχεμ, Βαν Ντερ Χέιντεν, Μπλοντέλ, Σιμέις, Στσέποβιτς, Γκέραερτς, Πέρισιτς (62' Νταλμά), Ακπάλα (62' Ντιράρ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις