Γ. Καρατζαφέρης: «Πρωθυπουργός εξωτερικού» ο Γ. Παπανδρέου

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 13:17

«Σαφώς ο κ. Παπανδρέου έχει επιλέξει να είναι 'πρωθυπουργός εξωτερικού'. Αυτό ας το κρίνει ο ελληνικός λαός. Η κυβέρνηση όμως διαθέτει αντιπρόεδρο. Επίσης, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό έχει και έναν 'πρωθυπουργεύοντα' υπουργό. Δεν είναι δυνατόν να κατατίθενται ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών για καίρια θέματα και να αναβάλλονται διαρκώς», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης.

A- A A+

Πυρά κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή, με αφορμή τη συνεχή, όπως είπε απουσία του κ. Παπανδρέου από την «Ώρα του Πρωθυπουργού».

«Σαφώς ο κ. Παπανδρέου έχει επιλέξει να είναι "πρωθυπουργός εξωτερικού". Αυτό ας το κρίνει ο ελληνικός λαός. Η κυβέρνηση όμως διαθέτει αντιπρόεδρο. Επίσης, μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό έχει και έναν "πρωθυπουργεύοντα" υπουργό. Δεν είναι δυνατόν να κατατίθενται ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών για καίρια θέματα και να αναβάλλονται διαρκώς», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Εάν ο Πρωθυπουργός προτιμά να είναι στο εξωτερικό, πρόσθεσε, είναι δικαίωμά του. «Εχει όμως και Αντιπρόεδρο, καθώς και τον κ. Ραγκούση, οι οποίοι μπορούν να έρχονται εδώ να απαντούν στα ερωτήματά μας», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι αυτή η αποστροφή του Πρωθυπουργού συνιστά προσβολή για το πολίτευμα, για τη Δημοκρατία και για τον κοινοβουλευτισμό.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική τοποθέτηση του παρευρισκόμενου υπουργού προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός έχει προσέλθει στην αίθουσα μόλις δύο φορές. «Αυτή η απαξία δημιουργεί το πρόβλημα. Χαίρομαι που το καταλάβατε και είμαι σίγουρος ότι θα τον δείτε τον Πρωθυπουργό και θα του πείτε ότι υπάρχει ένας προβληματισμός από τους πολιτικούς αρχηγούς», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή