Λεπτομερής κατάθεση της συζύγου του Π. Παναγόπουλου

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 14:21
UPD:18:50
A- A A+

Ευχαριστίες προς τους κατηγορούμενους, που δεν πείραξαν τον σύζυγο της κατά την ολιγοήμερη απαγωγή του, εξέφρασε κατά την κατάθεσή της στη δίκη για το αποκαλούμενο «νέο συνδικάτο του εγκλήματος» η σύζυγος του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Όπως κατέθεσε η κ. Παναγοπούλου η φωνή που άκουγε στο τηλέφωνο, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν ανήκε στον κατηγορούμενο Απόστολο Πετράκη, αλλά ούτε και σε κάποιον άλλον από τους κατηγορουμένους που έχει ακούσει να μιλάνε. Η μάρτυρας, εκτίμησε πως ο άντρας με τον οποίο συνομιλούσε ήταν μεγαλύτερης ηλικίας, από τον Πετράκη και «είχε βαριά κρητική προφορά».

Η μάρτυρας είχε διάλογο με τον κατηγορούμενο Απόστολο Πετράκη, ο οποίος επανέλαβε ότι αν γνώριζε τι άνθρωποι είναι ο εφοπλιστής και η σύζυγος του δεν θα προχωρούσε στην απαγωγή.

Σύμφωνα με την σύζυγο του κ. Παναγόπουλου οι κατηγορούμενοι είναι «τα θύματα μιας αρρωστημένης κοινωνίας». «Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ανθρωποειδή, συμπεριφέρθηκαν με απόλυτη ευγένεια σε εμένα και στον σύζυγο μου, είπε χαρακτηριστικά.

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε όσα συνέβησαν το πρωινό της 12ης Ιανουαρίου 2009 ο οδηγός του εφοπλιστή, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε όσα έγιναν λίγα μέτρα από το σπίτι του εφοπλιστή, όταν το κλειστό αυτοκίνητο των απαγωγέων τους έκλεισε τον δρόμο και οι κουκουλοφόροι έσυραν τον ίδιο και τον κ. Παναγόπουλο, που ήταν συνοδηγός, στο δικό τους όχημα.

Μην μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυα του από την συγκίνηση ο κ. Σγαρδέλης περιέγραψε τις γεμάτες φόβο και αγωνία σκηνές που εκτυλίχθηκαν μέσα στο βαν μέχρι την στιγμή που σταμάτησαν κάπου και οι δράστες τον κατέβασαν, χωρίς να ζητήσουν και από τον εφοπλιστή να κατέβει.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν και τα δύο παιδιά του κ. Παναγόπουλου, Αλέξανδρος και Ειρήνη για τις δικές τους αγωνίες, ώσπου να επιστρέψει στο σπίτι ο πατέρας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή