Επισκόπηση Τύπου

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2010 11:23
A- A A+

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ του Σαββατοκύριακου: "Συγχωνεύουν εφάπαξ με συντάξεις και μερίσματα!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σχέδιο σωτηρίας για το εφάπαξ που προβλέπει τη συγχώνευση του Ταμείου Πρόνοιας με το επικουρικό (ΤΕΑΔΥ) και το Μετοχικό Ταμείο (ΜΤΠΥ) των Δημοσίων Υπαλλήλων, εξετάζουν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, με στόχο να βρεθούν λεφτά για να αρχίσει να πληρώνεται το βοήθημα, έστω και αν θα είναι μειωμένο σε σχέση με αυτό που περιμένουν να πάρουν όσοι έχουν ήδη βγει και όσοι πρόκειται να βγουν στη σύνταξη".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στην κατηγορία των σκουπιδιών υποβαθμίζουν την ελληνική Οικονομία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "νέα ψυχρολουσία για την κυβέρνηση, που παραμένει βυθισμένη στον μακάριο ύπνο της ενώ τα ραπίσματα των διεθνών κερδοσκοπικών συμμοριών και των αφεντικών των αγορών διαδέχονται το ένα μετά το άλλο: Χθες, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poors προανήγγειλε την υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων στην κατηγορία των «σκουπιδιών», εξέλιξη που καταγράφεται στο φόντο αλλεπάλληλων δηλώσεων παραγόντων των Βρυξελλών και οικονομολόγων παγκοσμίου κύρους που προεξοφλούν χρεωκοπία - ξαφνικό θάνατο για την ελληνική Οικονομία".

ΕΘΝΟΣ: "Μείωση τιμών από 400 - 4.000 ευρώ στα μεσαία ΙΧ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από 400 έως και 4.000 ευρώ θα είναι το όφελος για όσους πρόκειται να αγοράσουν μεσαίο ΙΧ μετά τις μειώσεις σε τέλη ταξινόμησης - φόρο πολυτελείας. Οι ρυθμίσεις προβλέπονται στο φορολογικό που θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ του Σαββάτου: "Ο ορυκτός μας πλούτος στα χέρια των ξένων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η σύμβαση Cooper ήταν χειροπέδη στο Ελληνικό Δημόσιο. Η Ελλάδα θα ήταν οικονομικά και εθνικά ελεύθερη αν εκμεταλλευόταν το υπέδαφός της. Αλλά αυτή η σύμβαση δυστυχώς κρατείται εν κρυπτώ και παραβύστω και παραδίνεται από τον εκάστοτε Υπουργό βιομηχανίας στον διάδοχό του. Μόνο το ουράνιο και τα άλλα σπάνια μέταλλα που έχουμε, έχουν αποτιμηθεί από το ΙΓΜΕ το 1996 στο ιλιγγιώδες ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών'.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Οι τρομοκράτες εξευτέλισαν την εθνική υπηρεσία πληροφοριών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γνωρίζουν «πρόσωπα» και καταστάσεις για τον αξιωματικό της ΕΥΠ που έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητό του. Γιατί η αστυνομία απέκρυψε το γεγονός;".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Χρωστάνε 12,5 εκατ. με περιουσία 1,1 δισ.".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "727 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων σε Φιλοθέη, Εκάλη και Βούλα, αλλά και φαρμακοποιοί, που χρωστάνε 12,5 εκατ. ευρώ, πιάστηκαν από τους φοροελεγκτές. Αν δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν κυρώσεις, που φθάνουν έως την κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων. Η περιουσία τους φθάνει στα 1,1 δισ. ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Διπλό χτύπημα σε 1.000.000 μικρομεσαίους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προτάσεις που προβλέπουν τη ριζική αναμόρφωση του μέτρου των αποδείξεων από το 2011, προκειμένου να γίνει αυστηρότερο για 1.000.000 επιτηδευματίες και να συμβάλει στη θεαματική αύξηση των εσόδων του Δημοσίου από τον ΦΠΑ, εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών".

ΕΣΤΙΑ: "Η αβεβαιότης αναστέλλει τα πάντα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το κυρίαρχο στοιχείο που εμποδίζει την ελληνική οικονομία να απεμπλακή από την κρίση είναι η αβεβαιότης. Ο βασικός λόγος για τον οποίο εξακολουθούν να βρίσκονται σε τόσο υψηλά επίπεδα τα επιτόκια δανεισμού της χώρας μας είναι ότι οι ξένες αγορές δεν έχουν πεισθή από την πολιτική μας. Αντί λοιπόν η Κυβέρνησις και το πολιτικό μας σύστημα να αμβλύνουν την αβεβαιότητα, με την στάση τους την εντείνουν εις το έπακρον".

Η ΑΥΓΗ: "Η μόνη λύση. Επανίδρυση της Ευρώπης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χαρακτηριστικά μαύρης τρύπας, που καταβροχθίζει δικαιώματα και συμφέροντα των ανίσχυρων, είτε αφορούν τα λαϊκά στρώματα είτε τις χώρες της περιφέρειας, προσλαμβάνει ολοένα και περισσότερο το σημερινό οικοδόμημα της ΟΝΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης γενικότερα. Αυτό το οικοδόμημα ήρθε η ώρα να αλλάξει".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αναδιάρθρωση χρέους επί θύραις".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιμήκυνση ή όχι, η αναδιάρθρωση είναι αναπόφευκτη καθώς εκτιμάται ότι, παρά την εφαρμογή σημαντικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επώδυνων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στο τεράστιο χρέος που συσσωρεύεται και θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή του".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Επεισόδιο Μέρκελ με Παπανδρέου".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η Αγκελα Μέρκελ απείλησε να αποσύρει τη Γερμανία από την Ευρωζώνη όταν ο Γιώργος Παπανδρέου κατήγγειλε ως «αντιδημοκρατική» την πρότασή της να στερούνται ψήφο όσες χώρες αναγκάζονταν να ζητήσουν την οικονομική στήριξη των εταίρων τους, σύμφωνα με τον χθεσινό Guardian".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Στη σελίδα 39 είναι το κρυμμένο μυστικό".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που εργοδότες και συνδικάτα... τρώγονται για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού του 2011 κάνει λόγο για «περαιτέρω μέτρα», «μεταρρύθμιση στις συλλογικές διαπραγματεύσεις» και «κατάργηση των συμφωνιών»".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η επιμήκυνση αλλάζει τα δεδομένα...".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ανάγκη γρήγορης κατάρτισης σημαντικών νομοσχεδίων μέχρι το τέλος του έτους, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο χθες, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις για επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ αλλά και η ένταξη της Ιρλανδίας στο μηχανισμό στήριξης έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα που πρέπει να ληφθούν υπ΄όψη".

PRESS TIME: "Φτωχός ένας στους πέντε Ελληνες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την τραγική κατάσταση που ζουν εκατομμύρια Ελληνες, αλλά και το μέλλον που προδιαγράφεται δυσοίωνο έρχεται να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο η έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) σε συνεργασία με το παρατηρητήριο Φτώχειας, Ανισοτήτων και Κοινωνικού Αποκλεισμού. Από την έρευνα προκύπτει ότι 1 στους 5 Ελληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή, δεν έχει να φάει! Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που επεξεργάστηκε η έρευνα, η χώρα μας εμφάνισε το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας στην Ευρώπη των «27», μετά την νεοεισερχόμενη Λετονία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Μετατρέπουν σε επιχείρηση το δημόσιο τομέα Υγείας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η διεύρυνση της προσαρμογής στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεων, με την εκχώρηση βασικών τομέων και δραστηριοτήτων τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και ο περιορισμός σε ένα ελάχιστο πακέτο παροχών για τα λαϊκά στρώματα, μέσω της ένταξης των υπηρεσιών του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας διαπερνούν το προσχέδιο νόμου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα Υγείας και άλλες διατάξεις», που εγκρίθηκαν χτες από το υπουργικό συμβούλιο".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: "Τα μαύρα γενέθλια".

Η εφημερίδα γράφει ότι "πολιτικά γενέθλια είχε ο αρχηγός της Νεοδεξιάς, αφού συμπληρώθηκε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία του γαλάζιου συνοθυλεύματος. Κατά κοινή παραδοχή, οι δώδεκα μήνες που πέρασαν εμπέδωσαν την εντύπωση ότι η Ν.Δ. των Καραμανλήδων έχει εισέλθει σε τροχιά αποσύνθεσης, θυμίζοντας ολοένα και περισσότερο τα πολιτικά σκευάσματα της Πολιτικής Ανοιξης του Αντώνη Σαμαρά και του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών του αντιπροέδρου Δημήτρη Αβραμόπουλου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Δημόσια Υγεία. Πρωτοβάθμια επανάσταση".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "στροφή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη σηματοδοτεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, που ανοίγει παράθυρο και για συγχωνεύσεις νοσοκομείων. Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Παράλληλα, θεσπίζονται υποχρεωτικές εκπτώσεις στα φάρμακα από εταιρείες και φαρμακεία, τα οποία θα διημερεύουν πλέον σε μεγάλο ποσοστό και το Σάββατο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στα χαρακώματα για τον ανδριάντα Καραμανλή".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή