Το πρόγραμμα της Συνόδου Κορυφής στην Κοπεγχάγη

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2002 21:55
A- A A+

Αύριο στις 19.00 ο πρόεδρος της Συνέλευσης Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν θα παρουσιάσει μια έκθεση προόδου για το έργο της Συνέλευσης. Στις 20.45 οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και οι υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθίσουν σε ξεχωριστά δείπνα εργασίας. Στο δείπνο των υπουργών Εξωτερικών θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Μεσανατολικό και στα Βαλκάνια.

Την Παρασκευή στις 10.00 το Συμβούλιο θα συζητήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ από τις 10.30 και μετά η συζήτηση θα επικεντρωθεί στα συμπεράσματα της Συνόδου.

Στο γεύμα των 15 ηγετών (στις 13.15) θα εξεταστεί το θέμα που αναφέρεται στη λειτουργία του Συμβουλίου Υπουργών ενώ στο γεύμα των υπουργών Εξωτερικών (που θα παρατίθεται την ίδια ώρα) θα εξεταστούν οι εξελίξεις στο Ιράκ και τον Ευρωστρατό. Στις 15.00 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει στη συνεδρίασή του συζητώντας και τις διευθετήσεις για την αποκατάσταση της καταστροφής που δημιούργησε το ναυάγιο του Prestige.

Στις 17.00 οι "15" θα συναντηθούν με τους αρχηγούς όσων υποψηφίων χωρών είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις.

Η συνάντηση αυτή θα σηματοδοτήσει τη λήξη των ενταξιακών διασκέψεων, ενώ στις 17.30 οι "15" θα συναντηθούν με τους ηγέτες των λοιπών υποψηφίων χωρών.

Στις 17.45 προβλέπεται μια σύντομη τελετή με την οικογενειακή φωτογραφία των "25", των προέδρων της Ευρωβουλής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και το γενικό γραμματέα του Συμβουλίου.

Στις 21.00 ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των ηγετών και των υπουργών Εξωτερικών των "25" με θέμα συζήτησης «το κοινό μας μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή