Σούπερ Λίγκα: Πανιώνιος-Κέρκυρα 0-1

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2010 19:25
UPD:19:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

A- A A+

Η αστυνομία βρήκε γιάφκα στη Νέα Σμύρνη, όμως το όπλο Φλαβίνιο δεν το εξουδετέρωσε. Έτσι η Κέρκυρα πήρε μεγάλη νίκη (1-0) κόντρα στον Πανιώνιο.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως πολλές φάσεις. Ο Πανιώνιος μπορεί να είχε την υπεροχή, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία στην εστία του Κωνσταντόπουλου, ώστε να ανοίξει το σκορ. Αυτό συνέβη διότι οι αμυντικοί της Κέρκυρας έδιωχναν συνεχώς τον κίνδυνο, ενώ «χτυπούσαν» περισσότερο τον αντίπαλο με αντεπιθέσεις. Έτσι ήρθε και το γκολ για τους Φαίακες στο 17', στην πρώτη σημαντική φάση στο παιχνίδι.

Ο Επστάιν έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Γιάντση, αυτός γύρισε μέσα στην περιοχή και ο Τσίγκας θέλησε με τακουνάκι να νικήσει τον Μάχο. Ο Αυστριακός γκολκίπερ είπε όχι, αλλά δεν απέκρουσε σωστά, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Φλαβίνιο, ο οποίος με κοντινό πλασέ δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας. Ύστερα από την επίτευξη του τέρματος αυτού, οι «κυανέρυθροι» βγήκαν και πάλι μπροστά, δίχως όμως να έχουν λύσεις στην επίθεση.

Σε αυτόν τον τομέα αποδείχθηκε σημαντική η απουσία του Κουμορτζί, κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι η πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 36', όταν ο Κούκετς έπιασε ένα σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Κωνσταντόπουλου. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα ευκαιρία να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά στο 42' ο Μάχο απέκρουσε το κοντινό πλασέ του Τσίγκα, μετά το γύρισμα του Γιάντση.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν το ίδιο, με τον Πανιώνιο να έχει ξανά τα ηνία του αγώνα, όμως να μην μπορεί να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες, τη στιγμή που η Κέρκυρα ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο. Οι προπονητές των δύο ομάδων βέβαια προχώρησαν σε αλλαγές, με τον μεν Μάντζιο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του για να ανατρέψει την κατάσταση και τον δε Μπάντοβιτς να έχει ως κύριο στόχο να κρατήσει η ομάδα του το μηδέν στην άμυνα.

Έτσι, ο Μπάλαμπαν μπήκε στη θέση του Γουνδουλάκη και ο Σαλαλί αντί του Κούκετς, ενώ ο Μπάντοβιτς έβαλε τον Παρασκευαΐδη. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι άρχισαν να δημιουργούν φάσεις από το 61’ και μετά, όταν το σουτ του Αναστασόπουλου κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Κωνσταντόπουλου, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ριέρα έπιασε μόνος του την κεφαλιά από καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να βγάζουν στο γήπεδο τη νευρικότητά τους και αυτό φάνηκε και στο 70', όταν ο Μανιάτης φώναξε για πέναλτι χωρίς να έχει δίκιο, για μαρκάρισμα του Ιωάννου, στον οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα. Στο 73' ένα σουτ του Ριέρα μέσα από την περιοχή είχε την ίδια κατάληξη, όπως και η κεφαλιά του Μπάλαμπαν στο 74', ενώ τρία λεπτά αργότερα την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κροάτη επιθετικού έδιωξε σε κόρνερ ο Κωνσταντόπουλος.

Με τους Κερκυραίους να έχουν καθαρά παθητικό ρόλο και το σύλλογο της Νέας Σμύρνης να προσπαθεί να πετύχει την ισοφάριση χωρίς να έχει βρει λύση στην επίθεση ούτε και στο 88', όταν ο Σιόβας έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά αυτή δεν βρήκε στόχο. Με αυτόν τον τρόπο το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τους Φαίακες να παίρνουν σημαντική νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη, που συνδυάστηκε και με το ντεμπούτο του Μπάντοβιτς στο πάγκο του συλλόγου, και τους παίκτες του Πανιωνίου να αποχωρούν με αποδοκιμασίες από τον κόσμο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις