Σούπερ Λίγκα: Ηρακλής-Εργοτέλης 1-1

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2010 19:28
UPD:19:35
A- A A+

Ο Εργοτέλης αιφνιδίασε και προηγήθηκε, ο Ηρακλής πήρε στη συνέχεια τα ηνία και ισοφάρισε, αλλά η αναμέτρηση του Καυτανζογλείου δεν ανέδειξε νικητή, με το 1-1 να αδικεί μάλλον τους γηπεδούχους.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης με σχήμα 4-2-3-1 επέλεξε να ξεκινήσει με τον Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Αραμπατζή και αριστερά τον Λίμα. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Χοσέμι και Κατσικάς. Ντάνι και Παπαστεριανός τα αμυντικά χαφ, με τον Μάρα στον άξονα και τους Σίσιτς αριστερά και Γκαρσία δεξιά. Ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Σολτάνι.

Ο Νίκος Καραγεωργίου, που ζήτησε πάθος και ψυχή από τους παίκτες του, με σχήμα 4-3-3 αποφάσισε να ξεκινήσει με τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Γιαλούση και αριστερά τον Βίσιο. Χίμπλινγκερ και Σασιασβίλι το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών. Στο χώρο του κέντρου οι Ορφανός, Μπέτο και Ολίσε και στην επίθεση οι Λεάλ Μπούντιμιρ και Ρομάνο.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο με την μπάλα να παίζεται στον χώρο του κέντρου, ο Εργοτέλης ανέβασε στροφές και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο σε σχέση με τον Ηρακλή, του οποίου το πρόβλημα στο χώρο του κέντρου όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε. Βεβιασμένες προσπάθειες για τους γηπεδούχους, με το δίδυμο Παπαστεριανός Ντάνι να μην μπορεί να κόψει το παιχνίδι των Κρητικών.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου οι καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στα καρέ και των δύο τερματοφυλάκων ήταν ελάχιστες και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η πιο αξιόλογη ήταν αυτή του Γιαλούση στο 18ο λεπτό. Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός άφησε την άμυνά του και προωθήθηκε πιάνοντας κάτι σαν σέντρα-σουτ, με τον γκολκίπερ του Ηρακλή να βγάζει την μπάλα κόρνερ.

Ο λιγότερο κακός Εργοτέλης άνοιξε το σκορ, με τον κόσμο του Ηρακλή να αποδοκιμάζει χλιαρά τους παίκτες για το ποδόσφαιρο που απέδιδαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λεάλ ύστερα από πάσα-τακουνάκι του Μπουντιμίρ κάνει τη σέντρα, ο Ελευθερόπουλος θα διώξει προσωρινά με την μπάλα να χτυπάει στα πόδια του Χοσέμι και να καταλήγει στον Ρομάνο. Αυτός σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Η απάντηση του Ουζουνίδη ήταν να σηκώσει από τον πάγκο του τους Ζοτς και Βέλλιο για ζέσταμα και του Σίσιτς στο 42' να επιχειρεί το σουτ με την μπάλα να γλείφει το δοκάρι του Δασκαλάκη και να περνάει έξω.

Ο Ουζουνίδης αντιλήφθηκε το πρόβλημα στο χώρο του κέντρου και στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Βέλλιο στην κορυφή της επίθεσης τον Σολτάνι να πηγαίνει αριστερά και τον Πίτου Γκαρσία να επιστρέφει στη θέση του αμυντικού χαφ.

Τα αποτελέσματα από το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Ουζουνίδη φάνηκε πολύ γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ηρακλής από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου πήρε τα ηνία του αγώνα και κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 52ο λεπτό οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν φάουλ στο λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Δασκαλάκη. Την μπάλα έστησε ο Λίμα και με απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στην αριστερή γωνία του Δασκαλάκη που προσπάθησε να διώξει, αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει στην εστία του.

Από το 52ο λεπτό μέχρι και τη λήξη του αγώνα ο Εργοτέλης «ταμπουρώθηκε» στην εστία του και με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να φτάσει στα αντίπαλα καρέ. Από την πλευρά του ο Ηρακλής να προσπαθούσε να βρει τους διαδρόμους. Μη φανταστείτε όμως ότι έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι. Στο 82’ ο Σίσιτς έκανε ένα σουτ με τον Χίμπλινγκερ να κάνει μία επικίνδυνη προβολή, που πέρασε σχεδόν δίπλα από το δοκάρι της εστίας της ομάδας του.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Λίμα, Χοσέμι, Κατσίκας, Παπαστεριανός (46' Βέλλιος), Ντάνι (58' Καρλίνιος), Μάρα, Σίσιτς (88' Βουτσιάς), Πίτου Γκαρσία, Σολτάνι

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Λεάλ (82' Βερπακόφσκις), Βίσιο, Ολίσε, Χίμπλινγκερ, Μπούντιμιρ, Σασιασβίλι, Ορφανός (72' Φραγκουλάκης), Μπέτο (62' Τζούνιορ), Ρομάνο

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις