Σούπερ Λίγκα: Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2010 21:36
UPD:05/12/2010 05:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/INTIME SPORTS/ΜΑΚΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

A- A A+

Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ και να πάρει τη νίκη με 2-0.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι πράσινοι ξέφυγαν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας, με τρεις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό, ο οποίος όμως παίζει την Κυριακή με την Καβάλα.

Για το τριφύλλι το σκορ άνοιξε με κεφαλιά του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ στο 28' μετά από φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ενώ το 2-0 πέτυχε ο Τζιμπρίλ Σισέ με πλασέ σε κενό τέρμα στο 69' και πάλι μετά από ασίστ-μισό γκολ του Χριστοδουλόπουλου.

Το παιχνίδι, παρόλα αυτά, είχε και τον απρόοπτο παράγοντά του, που δεν ήταν άλλος από τα επεισόδια που ξέσπασαν περίπου στο πεντάλεπτο από την έναρξη μεταξύ αστυνομικών και μερίδας οπαδών. Εξαιτίας της χρήσης χημικών, που έκαναν οι δυνάμεις ασφαλείας, οι δυο ομάδες αποχώρησαν για τα αποδυτήρια και το ματς συνεχίστηκε δεκατρία λεπτά αργότερα, από το 18', με τον χρόνο φυσικά να μην σταματάει καθόλου να μετράει.

Με την επιστροφή των δυο αντιπάλων στον αγωνιστικό χώρο ο Παναθηναϊκός πίεσε για να πετύχει το σκορ που θα του έδινε το προβάδισμα και τα κατάφερε στο 28' (ή αλλιώς στο 15', αν αφαιρέσουμε τα λεπτά της διακοπής). Σε φάουλ από τα αριστερά ο Μπουμσόνγκ κέρδισε στον αέρα τους παίκτες του Πανσερραϊκού και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βέλιμιρ Ράντμαν.

Το γκολ φάνηκε να κοιμίζει του γηπεδούχους, ο οποίοι στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους είδαν τους Σερραίους να ανεβαίνουν και να φτάνουν με αξιώσεις -αλλά χωρίς αποτέλεσμα- μπροστά από την εστία του Αλέξανδρου Τζόρβα.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ζεσουάλδο Φερέιρα πέρασε στη θέση του Νταμιέν Πλεσί, που είχε ξεκινήσει βασικός, τον Σιμάο, βοηθώντας έτσι την ομάδα του να κλείσει πολλούς χώρους στη μεσαία γραμμή και έτσι οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ξανά.

Οι παίκτες του τριφυλλιού κυνήγησαν και ένα δεύτερο τέρμα για να διώξουν το άγχος μιας πιθανής ισοφάρισης και το πέτυχαν στο 69'. Ο Χριστοδουλόπουλος πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και αφού ελίχθηκε πολύ όμορφα έβγαλε για τον Σισέ, ο οποίος μπροστά σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στα αξιοσημείωτα, κατά τ' άλλα, προσμετρώνται οι επιστροφές μετά από αρκετό διάστημα στην 11αδα του Παναθηναϊκού των Σωτήρη Νίνη και Σίντνεϊ Γκοβού. Ο πρώτος έδειξε διάθεση να τρέξει και είχε κάποιες καλές ενέργειες, ενώ ο Γάλλος έδειξε πως θα χρειαστεί χρόνο ακόμα και συνεχόμενα λεπτά παιχνιδιού για βρει τον καλό του εαυτό.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ζεσουάρδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Πλεσί (46' Σιμάο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκοβού (58' Μαρίνος), Νίνης, Χριστοδουλόπουλος (80' Μαυρίας), Σισέ

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Αλβάρεζ (73' Γαλανόπουλος), Παπάζογλου, Γεωργιάδης, Aμο, , Σουμπίνιο, Μπέλιτς (79' Ασλανίδης), Νταλέ, Μαβένε, Λεοζίνιο (81' Ανάκογλου), Αμπουμπακάρι

Μ.Π.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις