Εν αναμονή της βαλλιστικής

Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 10:34
UPD:10:40
A- A A+

Στα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα όπλα που βρέθηκαν κατά τις χθεσινές εφόδους της Αντιτρομοκρατικής στις γιάφκες της Νέας Σμύρνης και του Πειραιά στρέφεται πλέον η προσοχή, προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για όπλα της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών». Εννέα συλλήψεις μέχρι στιγμής και πολλές προσαγωγές.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, βρέθηκαν τρία υποπολυβόλα εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, επτά πιστόλια (Glock, CZ, BAIKAL), τρία πολεμικά ντουφέκια καλάσνικοφ, ένας σιγαστήρας, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO εργοστασιακό, τέσσερις χειροβομβίδες, και 200 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης TNT.

Εκτίμηση των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι ότι πρόκειται για τις δύο βασικές γιάφκες της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», καθώς σε αυτή παραπέμπει το είδος του οπλισμού που έχει βρεθεί.

Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών θα δείξουν αν τα όπλα είναι τα ίδια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της «Σέχτας» εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, του τηλεοπτικού σταθμού Alter και στις δολοφονίες του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η βαλλιστική εξέταση των τριών Καλάσνικοφ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τα όπλα της επίθεσης κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Αγίας Παρασκευής πέρυσι. Σημειώνεται ότι την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει οργάνωση που υπέγραφε τη σχετική προκήρυξη ως «ΟΠΛΑ»

Τέλος η ποσότητα (50 κιλά) του εκρηκτικού Anfo που βρέθηκε από τις αρχές, παραπέμπει σε χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα, γεγονός που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι βαλλιστικές έρευνες σε δύο πιστόλια Glock και δύο αυτόματα Scorpion, τα οποία είχαν στην κατοχή τους οι δύο συλληφθέντες έξω από το γκαράζ - οπλοστάσιο στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη. Επίσης, έχουν παραληφθεί και κάποια από τα υπόλοιπα όπλα από το ίδιο γκαράζ και το διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά.

Σε εξέλιξη εν τω μεταξύ βρίσκεται έρευνα και σε σπίτι στο Αγρίνιο, που αξιολογείται ως τρίτη γιάφκα της οργάνωσης. Kαι εκεί έχουν γίνει προσαγωγές, ενώ έχουν βρεθεί όπλα, έντυπο υλικό και άλλα αντικείμενα, που θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας για αναλυτικές εξετάσεις.

Ένα ακόμα άτομο προσήχθη χθες από τη Σητεία της Κρήτης και αναμένεται να φθάσει σήμερα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Έως στιγμής, οι συλλήψεις, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν φτάσει τις εννέα μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα και την επαρχία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή