Σούπερ Λίγκα: Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-2

Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 19:31
UPD:21:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/INTIME SPORTS

A- A A+

Με ήττα αποχαιρέτισε η Λάρισα το Αλκαζάρ, με ήττα καλωσόρισε και το ARENA! Ο ΠΑΟΚ δεν έδωσε δώρα αλλά πήρε! Το τρίποντο (2-1) που βύθισε ακόμη περισσότερο τους Θεσσαλούς βαθμολογικά.

Από τον Λευκό Πύργο έπεσε ο ΠΑΟΚ και στάθηκε στα πόδια του. Ο Δικέφαλος του Βορρά με μια εμφάνιση τραγική, από το 18ο λεπτό μέχρι και το τέλος του αγώνα πήρε την νίκη καταστρέφοντας τα σχέδια των γηπεδούχων να μπουν με το δεξί στο νέο τους γήπεδο.

Οι Θεσσαλονικείς με γκολ του Κοντρέρας στο 11ολεπτό και του Αθανασιάδη στο 72ο λεπτό πήραν οξυγόνο μετά την ήττα από τον Ατρόμητο.

Η Λάρισα κατάφερε να ισοφαρίσει με την βοήθεια του Χαλκιά στο 17ο λεπτό με τον Κουζέν. Το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου μάλλον αδικεί την ΑΕΛ καθώς αν ο Μπλάζεκ είχε καθαρό μυαλό το σκορ θα ήταν διαφορετικό. Πολλά τα προβλήματα για τον ΠΑΟΚ που θυμίζει νοσοκομείο καθώς ο Ίβιτς αποχώρησε, ο Κοντρέρας είχε πόνους στο πόδι το ίδιο και ο Βιτόλο.

Η Λάρισα με υπηρεσιακό προπονητή των Κώστα Κατσάρα και με τον κόσμο στο πλευρό της στην πρεμιέρα του “AELFC ARENA” παρατάχθηκε με τους Αμπάρη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Βελάσκο και αριστερά τον Βενετίδη. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Νταμπίζας και Κολοβέτσιος. Στα αμυντικά χαφ οι Ρομέου και Ιγκλέσιας. Στο άξονα ο Κανόμπιο και στις πτέρυγες οι Μπλάζεκ(δεξιά) και Σίμιτς(αριστερά). Τέλος στην κορυφή της επίθεσης ο Κουζέν.

Ο ΠΑΟΚ που καίγεται για βαθμούς μετά την δύσκολη εβδομάδα που πέρασε με την ήττα από τον Ατρόμητο και την ισοπαλία με την Μπριζ θα παίξει στο νεότευκτο γήπεδο της Λάρισας για τους βαθμούς της νίκης. Ο Μάκης Χάβος δυο αλλαγές έκανε σε σχέση με το ευρωπαϊκό παιχνίδι στην 11αδα. Την θέση του τιμωρημένου Φωτάκη θα πάρει ο Κριστιάνο στην δεξιά πλευρά και την θέση του τερματοφύλακα ο Χαλκιάς αντί του Κρέσιτς.

Δεξιά ο Ζουέλα και αριστερά ο Σακελλαρίου. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιρίλο και Κοντρέρας. Τα αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Βιτόλο. Στον άξονα ο Ίβιτς , με τον Βιερίνια στα αριστερά και τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή.

Μαγικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ που βρέθηκε να προηγείται στο στο11ο λεπτό με τον Κοντρέρας. Ο Δικέφαλος του Βορρά που βγήκε στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικές διαθέσεις από τα πρώτα λεπτά έδειξε πως έχει ως στόχο να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Η πρώτη προειδοποίηση για την εστία της Λάρισας ήρθε στο 7ο λεπτό με το απευθείας φάουλ του Γκαρσία και την σωτήρια επέμβαση του Αμπάρη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοντρέρας πήρε την μπάλα από το ύψος του κέντρου. Με μια εναλλαγή της μπάλας με τον Βιερίνια έφτασε στο ύψος του πεναλτι και χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα την έστειλε στα δίχτυα των «βυσσινί».

Την στιγμή που η ΑΕΛ προσπαθούσε να ξεπεράσει το σοκ από το γκολ του Κοντρέρας, ο Κώστας Χαλκιάς έκανε το δικό του «δώρο»

στους γηπεδούχους με αφορμή τα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Ο Λαρισαίος γκολκίπερ χωρίς να έχει πίεση από κάποιον παίκτη της ΑΕΛ έκανε τραγικό λάθος στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Κουζέν, ο οποίος με τεχνικό αριστερό πλασέ έξω από την περιοχή νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, που ήταν εκτός θέσης.

Μετά το γκολ η Λάρισα πήρε τα ηνία του αγώνα και έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Πότε αριστερά και πότε δεξιά προσπαθούσε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ χωρίς μεγάλη επιτυχία. Οι άμυνα του Δικεφάλου σε κάθε γύρισμα της μπάλας στον Χαλκιά έτρεμε το φυλλοκάρδι τους καθώς η απομάκρυνση της μπάλας πήγαινε σε πόδια των «βυσσινί».

Οι γηπεδούχοι «πάτησαν» τον ΠΑΟΚ και σε διάστημα τριών λεπτών έχασαν απίστευτες ευκαιρίες για γκολ. Στο 41' ο Μπλάζεκ απέναντι από τον Χαλκιά καθυστερεί πάρα πολύ και στο τέλος να μην δοκιμάζει σουτ. Και στο 44' ο Τσέχος εκ’ νέου δεν μπόρεσε σε τετ α τετ να νικήσει τον Χαλκιά, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Από το 55ο λεπτό είχαμε κάποιες απίστευτες καταστάσεις στον πάγκο του ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα με τον γιατρό της ομάδα και τον Βλάντα Ίβιτς. Ο Σέρβος κρατούσε το γόνατό του καθώς ένιωσε ένα σφίξιμο. Ο κ. Ράλλης του έκανε κάποιες επιτόπου ασκήσεις και ο Ίβιτς ξανά μπήκε. Μόλις ακούμπησε την μπάλα έπεσε όμως στον αγωνιστικό χώρο ζητώντας αλλαγή. Μάλιστα με έντονο ύφος εξηγούσε στον γιατρό ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Και πάλι ο κ. Ράλλης του εξηγούσε ότι δεν έχει τίποτα. Μπαίνε ο Ίβιτς στο παιχνίδι όμως αυτό ήταν για δευτερόλεπτα καθώς αυτή η κοροϊδία σταμάτησε με τον Χάβο να περνάει στην θέση του τον Φιλομένο.

Την ώρα που η Λάρισα προσπαθούσε να βρει τους διαδρόμους για να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Στέφανος «Κλάους» Αθανασιάδης μπήκε στο παιχνίδι στο 71ο λεπτό και στο αμέσως επόμενο λεπτό στην πρώτη του επαφή με την μπάλα χρήστηκε σκορ. Με δύο πάσες βγήκε η αντεπίθεση, με Βιεϊρίνια, Κριστιάνο. Ο Βραζιλιάνος είδε τον νεαρός επιθετικό να κινείται στα αντίπαλα καρέ. Του πέταξε την μπάλα και αυτός με συρτό δυνατό σουτ νίκησε τον Αμπάρη δίνοντας το προβάδισμα στον Δικέφαλο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις