Σούπερ Λίγκα: Aρης-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 19:32
UPD:21:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

A- A A+

Ο Άρης είχε μείνει στον θρίαμβο της Μαδρίτης. Τελικά έστω και δύσκολα «καθάρισε» με τον Νέτο και κέρδισε 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης. Δοκάρι ο Φυτανίδης.

Η αλήθεια είναι πως η απόδοσή του σε όλο το ματς δεν είχε καμία σχέση με αυτή που είχε πιάσει κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία. Ωστόσο αυτό που έχει σημασία για τον Άρη, αλλά και όλες τις ομάδες στο πρωτάθλημα, είναι οι βαθμοί. Αυτούς τους βαθμούς, οι «κίτρινοι» κατάφεραν να τους πάρουν επικρατώντας του Αστέρα Τρίπολης με 1-0. Λυτρωτής για τους Θεσσαλονικείς, που δεινοπάθησαν για να κρατήσουν το σκορ ήταν ο Νέτο με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ στο 56'. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, ήταν καλύτεροι, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Φυτανίδη στις καθυστερήσεις, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Όσον αφορά τον Αστέρα, στο δεύτερο μέρος πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη εμφάνιση. Μια εμφάνιση που την πραγματοποιεί και στο γήπεδό του, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα στην συνέχεια.

Στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Βιθέντε Καλντερόν, είχαμε αναφέρει πως ο Άρης φορώντας το φετινό Ευρωπαϊκό του κουστούμι πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση κατακτώντας μια σπουδαία νίκη. Σήμερα ωστόσο στο Κλεάνθης Βικελίδης και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης οι «κίτρινοι» προτίμησαν την ελληνική του φορεσιά. Ειδικά στο πρώτο μέρος, τόσο αυτοί, όσο και οι αντίπαλοί τους παρουσίασαν ένα πολύ κακό θέαμα, που σίγουρα δεν άφησε ικανοποιημένο τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες. Χαρακτηριστικό του πόσο κακό ποδόσφαιρο έπαιξαν και οι δύο ομάδες, είναι ότι σε ολόκληρο ημίχρονο σημειώθηκε μόλις μία αξιόλογη φάση. Αναφερόμαστε σε αυτή του 38' όταν ο Πρίττας από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε μπάλα στο γύρισμα του Βανγκέλι.

Μπορεί στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Έκτορ Ραούλ Κούπερ να είχαν πραγματοποιήσει μια πολύ κακή εμφάνιση, ωστόσο στην επανάληψη μπήκαν πολύ πιο δυνατά, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους. Στην πρώτη μάλιστα φάση που δημιούργησαν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Συγκεκριμένα ο Νέτο στο 56' άφησε… άγαλμα τον Ντεγκρά κάνοντας το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Εκεί που όλοι πίστευαν πως μετά το γκολ του Νέτο, ο Άρης θα συνέχιζε να πιέζει για να πετύχει και το δεύτερο, αυτοί που ανέλαβαν τα ηνία του ματς ήταν οι φιλοξενούμενοι. Οι Τριπολιτσιώτες βγήκαν μπροστά ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους, προσπαθώντας να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Στο 70’ έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Μπαστία, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μιας και ο Αργεντίνος φάνηκε να μην καλύπτεται.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η πίεση του Αστέρα όχι απλά συνεχιζόταν, αλλά και αυξανόταν, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις για την ισοφάριση. Στο 77' μάλιστα έφτασαν μια ανάσα από το 1-1, αλλά το δυνατό σουτ του Αράς μέσα από την περιοχή, έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι του Σηφάκη.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς και στις καθυστερήσεις έφτασαν μια ανάσα από το 1-1, αλλά στάθηκαν άτυχοι. Συγκεκριμένα ο Φυτανίδης έπιασε έναν κεραυνό, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σηφάκη.

Παρά την συνεχιζόμενη πίεση του Αστέρα, οι παίκτες του Άρη κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το πολύτιμο 1-0 και να πάρουν μία νίκη που τους ανεβάζει ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Κούπερ έφτασε έτσι τους 19 βαθμούς και συνεχίζει.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις