Σούπερ Λίγκα: Καβάλα-Ολυμπιακός 0-1

Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2010 21:28
UPD:06/12/2010 10:03

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 στην Καβάλα την ομώνυμης ομάδας και έπιασαν τους πράσινους στην κορυφή της βαθμολογίας.

A- A A+

Αλώβητος σε μια έδρα που έχασαν βαθμούς τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η ΑΕΚ στάθηκε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 στην Καβάλα την ομώνυμης ομάδας και έπιασαν τους πράσινους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το μοναδικό στη συνάντηση πέτυχε ο Φουστέρ στο 41' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, σπάζοντας τη φετινή κατάρα των Πειραιωτών από τα 11 βήματα, όπου είχαν χάσει και τις τρεις εκτελέσεις που είχαν κερδίσει μέχρι σήμερα. Την εσχάτη των ποινών έδωσε σωστά ο διαιτητής Καλόπουλος, όταν ο Πετκάκης ανέτρεψε με άτσαλο μαρκάρισμα τον Φετφατζίδη μέσα στην περιοχή.

Το ματς είχε ένταση, πάθος και ρυθμός και από τις δυο ομάδες, όμως ελάχιστες ήταν οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν. Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο ξεκίνημα και έλεγξε το ρυθμό, όμως δεν είχε καλή ανάπτυξη με τη μπάλα, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί της Καβάλας να τον κρατούν με σχετική ευκολία μακριά από την εστία του Γακλίνοβιτς.

Όλα αυτά μέχρι και ένα πεντάλεπτο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, αφού σε εκείνο το σημείο ο Πετκάκης έδωσε χωρίς λόγο την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε να βρεθούν μπροστά στο σκορ και εκείνοι την πήραν.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και στην επανάληψη και έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μιραλάς να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 53', όμως ο Βέλγος άργησε απελπιστικά μετά το κλέψιμο και τη μπαλιά που πήρε από τον Ντούντου.

Η φάση αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή των ερυθρόλευκων, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τα ηνία στη συνέχεια και να πιέζουν για την ισοφάριση. Παρόλα αυτά, ούτε εκείνοι έψαξαν ορθολογικά το γκολ, απέτυχαν στο να βγάλουν φάσεις και το σκορ πολύ φυσιολογικά έμεινε αναλλοίωτο μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

Καβάλα (Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ογκμπέτσε (71' Αλεξάντροβιτς), Ντιέ, Βουτσίτσεβιτς (90'+ Πέρες), Ντικρόκ, Δρόσος (83' Γιάννου), Ναζλίδης

Ολυμπιακός (Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Μοντεστό, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα (90'+ Γ. Παπαδόπουλος), Φετφατζίδης (55' Ουρτάδο), Φουστέρ, Ρόμενταλ (69' Πάντελιτς), Μιραλάς

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις