«Καυκασιανός Φοίνικας»

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 11:23
UPD:11:25

A- A A+

Mια γυναίκα άχρονη, χάνεται στις σκέψεις της σε ένα σπίτι κομμένο στα δύο. Το μισό επιπλωμένο βαριά, παλιό, μεγαλοαστικό, φορτωμένο. Το υπόλοιπο άδειο, τελείως γυμνό. Η γυναίκα στέκεται ανάμεσα, και μιλά. Τον μονόλογο «Καυκασιανός Φοίνικας» θα παρουσιάζει η Γιούλα Μπούνταλη από τις 8 Ιανουαρίου στον χώρο Προσωρινός.

«Έξω, μπροστά από την πόρτα του σπιτιού αρχίζει ο δρόμος. Ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού και είσαι στο δρόμο. Κυλά σαν ποτάμι. Γλείφει το κατώφλι. Χύνεται πάνω στο έδαφος της πόλης. Και στις όχθες του, εδώ απέξω, ακόμα και τα γκρίζα τσιμεντένια πεζοδρόμια πρόχειρα φτιαγμένα, μισοσπασμένα έχουν την ελπίδα να κρατήσουν για πάντα».

Τα ταξίδια στο εξωτερικό, οι απρόσμενοι παλιωμένοι πια έρωτες, η φρίκη της οικογένειας, η περίοδος της ηθελημένης απομόνωσης, οι δουλειές του ποδαριού. Αναμνήσεις που γίνονται λέξεις άλλοτε ασυνείδητα και άλλοτε συνειδητά στο χώρο και στο χρόνο κάνοντας τη διαδρομή από το τώρα στο κάποτε και πάλι πίσω.

Ο «Καυκασιανός Φοίνικας» γράφτηκε και ερμηνεύεται από τη Γιούλα Μπούνταλη. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2010, στον χώρο «Προσωρινός», που διαμορφώθηκε στην κορυφή του λόφου στο Κολωνάκι, ειδικά για τις ανάγκες της συγκεκριμένης παράστασης. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Συμεωνίδη, η δραματουργία του Σύλλα Τζουμέρκα, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μαγιού Τρικεριώτη.

Πληροφορίες

Προσωρινός, Δεινοκράτους 103, Κολωνάκι

Από τις 8 Ιανουαρίου

Διάρκεια παράστασης 35 λεπτά

Προτεινόμενα για εσάς