Στο φως άγνωστες επιστολές της Βασίλισσας Ελισάβετ Ι

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 17:00
A- A A+

Σε δημοπρασία βγαίνει την Τρίτη από τον οίκο Sotheby's μια συλλογή άγνωστων επιστολών, μεταξύ των οποίων και μία επιστολή της Βασίλισσας Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας στην οποία αναφέρεται επικριτικά για τη Μαίρη, τη Βασίλισσα της Σκωτίας.

Στα γράμματα, τα οποία οι ιστορικοί και βιογράφοι αγνοούσαν, περιλαμβάνονται και τέσσερις επιστολές υπογεγραμμένες από την Ελισάβετ, καθώς και άλλες τις οποίες υπογράφουν κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής.

Τα γράμματα βγαίνουν στο σφυρί μαζί με άλλα χειρόγραφα, βιβλία και σχέδια που προέρχονται από τη συλλογή του λόρδου Χέσκεθ, τα οποία αναμένεται να συγκεντρώσουν 8-10 εκατ. λίρες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του οίκου δημοπρασιών, το μεγαλύτερο αντίτιμο (4-6 εκατ. λίρες) αναμένεται να καταβληθεί για το ιστορικό βιβλίο «Birds of America» (Πουλιά της Αμερικής) του ορνιθολόγου και ζωγράφου, Τζον Τζέιμς Όντουμπον, το οποίο αποτελεί ένα από τα 11 αντίτυπα που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών.

«Τα περισσότερα από αυτά τα αντικείμενα αποτελούν συλλεκτικά κομμάτια, ωστόσο, για τα γράμματα για την βασίλισσα Μαίρη της Σκωτίας ίσως συγκεντρώσουν και το ενδιαφέρον θεσμικών φορέων», σχολιάζει ο ειδικός της Sotheby's, Ντέιβιντ Γκόλντορπ. «Παρότι αυτός ο χαρακτηρισμός χρησιμοποιείται συχνά, είναι πραγματικά μοναδικά».

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς