Στις αρχές του 2011 στη Βουλή το ν/σ για την «Καλή Νομοθέτηση»

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2010 17:07
A- A A+

Στις αρχές του 2011 θα προωθηθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την «Καλή Νομοθέτηση», η σύνταξη του οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τριμελή αντιπροσωπεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το σχέδιο νόμου θα τεθεί προηγουμένως σε ηλεκτρονική διαβούλευση, «διαδικασία, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της νομοθεσίας και ήδη ακολουθείται για κάθε σχέδιο νόμου».

Η αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ βρίσκεται στην Ελλάδα προκειμένου να συντάξει έκθεση για την ισχύ των αρχών της καλής νομοθέτησης και την εφαρμογή στη χώρα μας των μέσων για την επίτευξή τους -π.χ. διαφάνεια, κοινωνική διαβούλευση, ανάλυση κανονιστικών επιπτώσεων, μέτρηση διοικητικών βαρών, απλούστευση διοικητικών διαδικασιών, κ.α.

Πρόκειται για την αξιολόγηση της πολιτικής για την καλή νομοθέτηση σε 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει τη συνδρομή του ΟΟΣΑ για να επικαιροποιήσει τις εκθέσεις που συνέταξε κατά την περίοδο 2000-2003 για τις 15 χώρες τότε μέλη της ΕΕ με γενικό θέμα «Κανονιστική Μεταρρύθμιση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή