Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πασκάλ Λαμί για τη διεύρυνση της Ε.Ε.

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2002 09:39
A- A A+

Η νέα διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με 10 μέλη σηματοδοτεί μια εκδίκηση στη συμφωνία της Γιάλτας αλλά δεν συνιστά ένα οικονομικό «μπιγκ μπάνγκ», εκτιμά ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Εμπόριο, Πασκάλ Λαμί.

«Είναι μία ιστορική καμπή που σηματοδοτεί την εκδίκηση στη Γιάλτα, είναι μια πολύ σημαντική στιγμή», τόνισε ο Λαμί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Figaro, αναφερόμενος στη συμφωνία του Φεβρουαρίου του 1945 στην Γιάλτα ανάμεσα στους νικητές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου,που μοίρασαν την Ευρώπη.

«Η νέα διεύρυνση δεν είναι πάντως ένα οικονομικό μπιγκ μπάνγκ», τόνισε ο Λαμί, διευκρινίζοντας ότι σε πολλούς τομείς, όπως και στο εμπόριο, η διεύρυνση έχει δείξει τα αποτελέσματά της εδώ και 10 χρόνια με την απελευθέρωση των ανταλλαγών με τις χώρες αυτές».

Σχολιάζοντας το αίτημα της Τουρκίας για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης συνομιλιών ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση,ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι η Αγκυρα «δεν πληροί τα κριτήρια για την έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης. Ξεκινώντας από αυτή τη θέση, συζητάμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή