Ενώπιον του ανακριτή οι έξι συλληφθέντες

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 12:15
UPD:13:34

Ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή προσήχθησαν οι έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

A- A A+

Ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή προσήχθησαν οι έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες καλούνται να απολογηθούν για τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένης οπλοκατοχής και προμήθειας και κατοχής εκρκητικών υλών.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στις δικογραφίες προστέθηκαν και νέα στοιχεία από τα ευρήματα στους χώρους που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, και ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους συμπληρωματική ποινική δίωξη. Η δίωξη αφορά στην κατηγορία των τρομοκρατικών πράξεων, η οποία δεν αφορά ενέργειες οργάνωσης.

Κατά την προσαγωγή των έξι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στην οδό Ευελπίδων, επικράτησε ένταση. Το κλίμα ηλεκτρίσθηκε όταν μεταφέρθηκαν οι δικογραφίες και των δεκάδων συλληφθέντων κατά τα χθεσινά επεισόδια στον κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο των συλλαλητηρίων για τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Περίπου 100 άτομα του περιβάλλοντος των συλληφθέντων κινήθηκαν σε βάρος των αστυνομικών.

Εξάλλου, τη Δευτέρα έγινε έρευνα σε διαμέρισμα στην Aνω Γλυφάδα, στην οδό Μυστρά 124, το οποίο είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ένας από τους έξι συλληφθέντες.

Στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν όπλα, ωστόσο οι αστυνομικοί βρήκαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που ήδη έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ ειδικοί της Σήμανσης πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό για εξετάσεις DNA, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε άλλους υπόπτους.

Από τη στιγμή που θα υπάρξει ταυτοποίηση αποτυπωμάτων με ασύλληπτα άτομα, θα πρέπει να αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, όπως είχε γίνει μετά την ανακάλυψη της βόμβας στο Χαλάνδρι, στην οδό 25ης Μαρτίου, το Σεπτέμβριο του 2009.

Την ίδια ώρα εκτιμάται ότι στους σκληρούς δίσκους ενδέχεται να υπάρχουν στοιχεία για τη δράση της οργάνωσης στην οποία φέρονται να ανήκουν οι έξι συλληφθέντες και κυρίως για την ταυτότητά της. Από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκφράζεται αισιοδοξία ότι στους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα βρεθούν ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως είχε γίνει πριν λίγους μήνες, όταν είχε εξαρθρωθεί ο Επαναστατικός Αγώνας. Στους σκληρούς δίσκους είχαν βρεθεί τότε σημαντικά στοιχεία για τη δράση του και τα χτυπήματα που σχεδίαζε. Εν τω μεταξύ, η πρώτη έρευνα σε usb που βρέθηκε στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων, αποκάλυψε αποθηκευμένα ονόματα πολιτών τα οποία εκτιμάται ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή πλαστών ταυτοτήτων και άλλων πλαστών εγγράφων.

Στοιχεία ενδέχεται να βρεθούν και για τα οικονομικά της οργάνωσης, όπως είχε γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν πιστωτικές κάρτες, τις οποίες είχαν καταφέρει να εκδώσουν με πλαστά στοιχεία, γι' αυτό η έρευνα γίνεται σε συνεργασία με πιστωτικά ιδρύματα. Ερευνάται επίσης το ενδεχόμενο να είχαν ανοίξει τραπεζικές θυρίδες, όπως είχε συμβεί με τους «ληστές με τα μαύρα».

Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέταση των κινητών τηλεφώνων των συλληφθέντων. Ηδη έχει αρχίσει η καταγραφή των επικοινωνιών που είχαν οι έξι κατηγορούμενοι, προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που είχαν σχέσεις μαζί τους και να ξετυλιχτεί πιο πολύ το κουβάρι της νεο-τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αντιτρομοκρατική οδηγήθηκε στα άτομα που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο, από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Παναγιώτης Αργυρού, ο οποίος είχε συλληφθεί το Νοέμβριο στο Παγκράτι για την αποστολή δεμάτων - βόμβες σε πρεσβείες και σε Ευρωπαίους ηγέτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή