«Στους πλουσιότερους το μεγαλύτερο βάρος για την υπέρβαση της κρίσης»

Δηλώσεις Στρος Καν
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 14:04
UPD:15:33

A- A A+

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Η κρίση χτυπάει ειδικά τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες και γι αυτό πρέπει να βρεθεί μία λύση όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη σύντομη συνομιλία του με τον επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο κ. Παπούλιας ζήτησε επίσης από τον κ. Στρος Καν να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις και στην Ε.Ε., εκτιμώντας χαρακτηριστικά πως η Γερμανία έχει στυλώσει τα πόδια.

Διάλογος Κ. Παπούλια - Ντ. Στρος Καν

Διάλογος Κ. Παπούλια - Ντ. Στρος Καν

Απαντώντας στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Στρος Καν τόνισε ότι για να ξεπεραστεί η κρίση θα πρέπει να συνδράμουν περισσότερο οι πλουσιότερες κοινωνικές ομάδες.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Και κύριος στόχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι να βοηθά τα μέλη του», ανέφερε, σημειώνοντας πως «αυτό πάντοτε δεν είναι εμφανές, γιατί συνήθως εμείς παρεμβαίνουμε σε δύσκολους καιρούς και όποτε χρειάζεται να παρέμβουμε προφανώς η εν λόγω χώρα, το εν λόγω μέλος αντιμετωπίζει δυσκολίες, άρα είναι και επώδυνο».

«Έχετε όμως απόλυτο δίκιο, όταν λέτε ότι βασικό μέλημά μας θα πρέπει να είναι καταρχήν να μην πλήττουμε βαρύτατα τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, για τις οποίες θα είναι και επαχθές», συμπλήρωσε ο διευθυντής του ΔΝΤ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του κ. Στρος Καν με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις περίπου στις 15:00.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό, απούσα από την ομιλία του κ. Στρος Καν στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα είναι -μετά τους βουλευτές του ΚΚΕ- και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι γνωστό ότι στα δύσκολα η αριστερά την κάνει πάντα με ελαφρά πηδηματάκια…», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης.

Τέλος, το πρόγραμμα του γ.δ. του ΔΝΤ επισπεύδεται με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν σήμερα οι επαφές του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου, αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, στις 19:30 στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, στη Βουλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή