Yπέρ της σύστασης προανακριτικής για τη Siemens ο Δ. Παπαδημούλης

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 18:13
A- A A+

Yπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Siemens τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

«Εδώ και καιρό είχα πει με θλίψη μου ότι οι μηχανισμοί της συγκάλυψης είναι ισχυρότεροι και από τη βούληση και την προσπάθεια όσων προσπαθούν να διαλευκάνουν το σκάνδαλο και να τιμωρηθούν όσοι έβαλαν το δάχτυλό τους στο μέλι. Δυστυχώς, βρισκόμαστε εδώ. Η Siemens που ξέρει πόσα έδωσε, σε ποιους τα έδωσε και γιατί τα έδωσε, αρνείται να συνεργαστεί και κανείς δεν την πιέζει», σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «9,84».

Υποστήριξε ακόμη ότι «είναι σκάνδαλο ότι τόσα χρόνια μετά, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει καν προσδιορίσει το ύψος της ζημίας, δεν έχει καν ασκήσει αγωγή εναντίον της Siemens, δεν έχει ζητήσει ούτε ένα εκατομμύριο ευρώ, την ώρα που αυτοί οι κύριοι έχουν πληρώσει εκατομμύρια σε άλλες χώρες, στην Αμερική, στο Μπαγκλαντές, στην Αργεντινή, στη Νιγηρία. Δεν έχει ορισθεί καν δίκη, για να μιλήσουμε και για το σκέλος της δικαστικής κωλυσιεργίας».

Όπως ανέφερε, «υπάρχουν πράγματα τα οποία προκύπτουν, παρά τις συγκαλύψεις και το σβήσιμο των ιχνών και τη μη βοήθεια από Siemens, δικαιοσύνη, κρατικές αρχές, κυβέρνηση κ.λπ. Δεν ξέρω εάν υπάρχει διάθεση να αποτυπωθούν στο χαρτί από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Για παράδειγμα, είναι ολοφάνερο και βεβαιωμένο από πολλές πλευρές, ότι χρηματοδοτήθηκαν τα ταμεία των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens και όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα. Δεν ξέρω αν αυτό θα αποτυπωθεί».

Επέκρινε μάλιστα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν «ανοίξει τα χαρτιά» τους για την τελική στάση που θα τηρήσουν, καθώς ο ίδιος, όπως είπε, θεωρεί ότι πρέπει να παραπεμφθούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα στην προανακριτική.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή