Champions League: «Έκλεισαν» οι πρωτιές

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 00:08
UPD:12:19
A- A A+

Στην πρώτη θέση των ομίλους τους τερμάτισαν οι Μπαρτσελόνα, Τότεναμ, Σάλκε και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η Λιόν έκανε τη χάρη στην Μπενφίκα και με γκολ του Λακαζέτ στο 88' ισοφάρισε την Χαποέλ και την άφησε εκτός Europa League.

Η Λιόν έκανε τη χάρη στην Μπενφίκα και με γκολ του Λακαζέτ στο 88' ισοφάρισε την Χαποέλ και την άφησε εκτός Europa League.

1ος Όμιλος

Φιέστα πρωτιάς για τους Σπερς

Με πρόκριση σαν πρώτη από το πρώτο γκρουπ του Champions League εξαργύρωσε την σταθερή της παρουσία η Τότεναμ. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ πήρε 3-3 στην Ολλανδία κόντρα στην Τβέντε επί της οποία μάλιστα προηγήθηκε τρεις φορές, με τον Ζερμέν Ντεφόε που πέτυχε δύο γκολ να είναι ο πρωταγωνιστής. Οι Αγγλοι ακόμα σε περίπτωση ήττας θα πανηγύριζαν, αφού η Ιντερ δεν προέβαλλε αντίσταση στην Βέρντερ με το τελικό 3-0 να τα λέει όλα. Μόλις μία ήττα σε έξι ματς υπέστησαν οι Σπερς, που στη φάση των «16» θα αποφύγουν τα μεγαθήρια.

Οι συνθέσεις

Τβέντε (Μισέλ Πρεντόμ): Μπόσχκερ, Ροζάλες, Βίσγκερχοφ, Ντάγκλας, Τιεντάλι, Μπράμα, Λαντζάατ, Γιάνσεν, ντε Γιονγκ, Σάνκο (72' Βουγισεβιτς), Τσαντλί.

Τότεναμ (Χάρι Ρέντναπ): Γκόμες, Κορλούκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ασού-Εκοτό, Κράντσαρ (86' Κράουτς), Τζένας (34' Λένον), Παλάσιος, Μπέιλ, Παβλιουτσένκο (73' Κιν), Ντεφόε.

Διαιτητής: Κάρλος Καρμπάγιο (Ισπανία)

Ταπείνωση και ζόρια στους «16» για Ιντερ

Με τη φετινή εικόνα της Ιντερ, δύσκολα θα προκάλεσε εντύπωση σε κάποιον ότι οι Νερατζούρι ηττήθηκαν και δεν κυνήγησαν σε κανένα σημείο του ματς την πιθανότητα να πάρουν την πρώτη θέση του ομίλου από την Τότεναμ. Οι Γερμανοί σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στο γκρουπ με 3-0 χάρη σε γκολ των Πρεντλ (39'), Αρναούτοβιτς(49') και Πιζάρο (88'). Από την πλευρά του, ο Ράφα Μπενίτεθ επέλεξε να βάλει πιτσιρίκια σε μία αναμέτρηση από την οποία θα μπορούσε να έχει σημαντικό όφελος, όπως αυτό που δεν θα έφερνε στον δρόμο των πρωταθλητών Ευρώπης, ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και η Τσέλσι.

Οι συνθέσεις

Βέρντερ (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Πασάνεν (83' Σιλβέστρ), Φριτζ, Μερτεζάκερ, Πρεντλ, Σμιντ, Φρίνγκς (78' Μπαργφρέντε), Μαρίν, Χαντ, Αλμέιδα (75' Πιζάρο), Αρναούτοβιτς.

Ιντερ (Ράφα Μπενίτεθ): Ορλαντόνι, Ζανέτι (54' Ναταλίνο), Κόρδοβα, Καμπιάσο, Μπιράγκι, Μότα (76' Μαριγκά), Νουάνκο, Πάντεφ, Σαντόν (50' Μπιαμπιάνι), Μουντάρι, Ετό.

2ος Όμιλος

Εσωσε την Λιόν, έμεινε δεύτερη

Φοβερό παιχνίδι στο «Ζερλάν», με την Λιόν να ψάχνει τη νίκη που θα της έδινε την πρωτιά αν δεν κέρδιζε η Σάλκε και την Χάποελ να θέλει το διπλό που θα την έβγαζε τρίτη αν δεν επικρατούσε η Μπενφίκα! Τελικά, τίποτα από αυτά δεν έγινε! Το 2-2 άφησε ανικανοποίητες και τις δύο ομάδες, με τους Ισραηλινούς να χάνουν μεγάλη ευκαιρία καθώς μέχρι το 88' κρατούσαν το εισιτήριο για το Europa στα χέρια τους!

Η Λιόν ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 62' με κοντινό πλασέ του Λισάντρο, στην επόμενη φάση όμως ο Σαχάρ με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε εκ νέου. Στο 69', ο Ζάχαβι με καταπληκτικό ψαλιδάκι από το ύψος του πέναλτι έδωσε προβάδισμα στην Χάποελ η οποία γνώριζε ότι την ίδια ώρα η Μπενφίκα έχανε. Τελικά, ο Λακαζέ στο 88' έγραψε το 2-2 και έριξε στο καναβάτσο τους Ισραηλινούς, χωρίς επίσης η Λιόν να έχει κάποιο βαθμολογικό όφελος μιας και τερμάτισε δεύτερη.

Οι συνθέσεις:

Λιόν (Κλοντ Πιέλ): Γιορίς, Κρις, Ντιακατέ, Μπριάν, Πιάνιτς (68' Λακαζέτ), Λισάντρο, Ρεβεγιέρ, Μακούν, Γκομίς (59' Μπαστός), Σισοκό (78' Πιέντ), Γκοναλόν

Χαποέλ Τελ Αβίβ (Ελί Γκούντμαν): Ενιγιάμα, Ντάγκλας, Μπόνταρβ, Φράνσμαν, Σέχτερ (25' Σαχάρ), Βερμούτ, Ζάχαβι, Αμπούτμπουλ (80' Μπαντίερ), Σνις, Γιαντίν, Ταμούζ (62' Τοάμα)

Εχασε αλλά γλίτωσε το κάζο

Λαμπάδα στον Λακαζέτ θα πρέπει να ανάψει όλο το Ντα Λουζ, καθώς το γκολ του άσου της Λιόν ήταν αυτό που έδωσε την τρίτη θέση στην Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι γλίτωσαν το κάζο καθώς μέχρι το 88' ήταν στην ουρά του ομίλου! Η Σάλκε ήταν ανώτερη, ήθελε τη νίκη για να κατακτήσει την πρωτιά και την πήρε κερδίζοντας με 2-1. Στο 19' ο εξαιρετικός συνδυασμός των Γερμανών, έβγαλε τον Χουράδο σε θέση βολής και ο Ισπανός δεν αστόχησε, ενώ στο 81' ο Χέβεντες από κοντά έκανε το 2-0! Η Μπενφίκα μείωσε με κεφαλιά του Λουιζάο στο 87 και λυτρώθηκε δευτερόλεπτα αργότερα με το γκολ του Λακαζέτ στο μακρινό «Ζερλάν».

Οι συνθέσεις:

Μπενφίκα (Ζορζ Ζεσούς): Ρομπέρτο, Λουϊζάο, Αμορίμ, Χάβι Γκαρσία, Καρντόσο, Μάξι Περέιρα (46' Γκαϊτάν), Κάρλος Μάρτινς (79' Σάλβιο), Κοεντράο, Νταβίντ Λουίζ, Πεϊσότο (46' Αιμάρ), Σαβιόλα

Σάλκε (Φέλιξ Μάγκατ): Νόιερ, Χέβεδες, Ραούλ, Ράκιτιτς, Κλούγκε (82' Ματίπ), Σμιτζ, Παπαδόπουλος, Χουράδο (88' Γέντρικσεν), Μέτζελντερ, Ουτσίντα, Χούντελαρ (85' Εντού)

3ος Όμιλος

Πρωτιά με Αντερσον

Εχοντας υπέρ της ένα προβάδισμα τριών βαθμών, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μόνο που έπρεπε να κάνει απέναντι στην Βαλένθια ήταν να μην χάσει. Ο στόχος επετεύχθη και οι Αγγλοι πήραν το 1-1 τερματίζοντας στην πρώτη θέση. Οι Ισπανοί, πάντως, ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχασαν ευκαιρίες και κατάφεραν να ανοίξουν τελικά το σκορ στο 32'. Ο Κάρικ έκανε μεγάλο λάθος στο κέντρο, ο Ντομίνγκες έκλεψε και πάσαρε στον Πάμπλο Ερνάντες που έγραψε εύκολα το 1-0. Ωστόσο, στο 62' ο Αντερσον πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Γκουάιτα στο σουτ του Παρκ και από κοντά ισοφάρισε, δίνοντας την πρώτη θέση στην Γιουνάιτεντ και αφήνοντας δεύτερη την Βαλένθια.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γ. (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Αμος, Φέρντιναντ (50' Σμάλινγκ), Άντερσον (90 Φλέτσερ), Μπερμπάτοφ, Ρούνεϊ, Παρκ, Βίντιτς, Κάρικ, Νάνι (81' Νάνι), Φάμπιο, Ράφαελ

Βαλένθια (Ουνάι Έμερι): Γκουάιτα, Αλμπέλδα, Ντομίνγκες (54' Ίσκα), Αντουρίθ, Ντεαλμπέρτ, Πάμπλο Ερνάντες (81' Φεγκουλί), Ρικάρντο Κόστα, Μπανέγκα, Ματιέ, Μιγκέλ, Ζόρντι Άλμπα (68' Μάτα)

Εκανε σεφτέ η Μπούρσασπορ

Χωρίς άμεσο ενδιαφέρον ήταν ο αγώνας ανάμεσα στην Μπούρσασπορ και την Ρέιντζερς, με το μεγαλύτερο κίνητρο να το έχουν οι Τούρκοι που ήθελαν να πάρουν την παρθενική τους νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν τα κατάφεραν, όμως και ο ένας βαθμός ήταν κέρδος καθώς ήταν ο πρώτος στην ιστορία τους στην μεγάλη διοργάνωση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 19' με γυριστό σουτ του Μίλερ μέσα από την περιοχή, ωστόσο το γκολ του Γιλιντρίμ στο 79ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις:

Μπουρσασπόρ (Ερτουγκριούλ Σατζλάμ): Οζκάν, Σερντάρ Αζίζ (46' Ομέρ Ερντογάν), Βέντερσον, Τσισμίρ (46' Μπατάλια), Οζάν Σας, Ινσούα, Γιλντιρίμ, Οζάν Ίπεκ, Κέτσελι, Νούνιες (62' Μπαταχάρ), Στεπάνοφ

Ρέιντζερς (Γουόλτερ Σμιθ): ΜακΓκρέγκορ, Γουίρ, ΜακΚάλοχ, Ντέιβις, Μίλερ (63' Μπίτι), Φόστερ, Νέισμιθ (71' Βέις), Γουίτακερ, Μπουχέρα, Χάτον, Κόουλ (83' ΜακΜίλαν)

4ος Όμιλος

Αν και αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς, η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στον όμιλο του Παναθηναϊκού με την πρώτη της νίκη (2-0) κόντρα στην Ρούμπιν στο Champions League.

Οι Μπλαουγκράνα ολοκλήρωσαν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στον 4ο όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να βάζει στο γήπεδο πολλούς μικρούς σε ηλικία αλλά όχι και ποιότητα παίκτες. Το πρώτο τέρμα πέτυχε ο κεντρικός αμυντικός, Φοντάς, στο 51' με σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο κόντραρε καθαρά σε χέρι αμυνόμενου άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Ριζικόφ και το δεύτερο ο Βάσκεθ,που πέρασε στο ματς σαν αλλαγή στο 13' με δεξί πλάσε (2-0). Οι Ρώσοι του Κούρμπαν Μπερντίγιεφ ακόμα και να κέρδιζαν θα τερμάτιζαν στην 3η θέση, καθώς στο άλλο ματς, η Κοπεγχάγη επικράτησε του Παναθηναϊκού (3-1) και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τους «16».

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Πίντο, Πικέ, Μπόγιαν (35' Μπάρτρα), Χέφρεν (13' Βάσκεθ), Μασκεράνο, Μπούσκετς, Μάξουελ, Αντριάνο, Φοντάς, Τιάγκο, Γιόναθαν (63' Μέσι).

Ρούμπιν (Κούρμπαν Μπερντίγεφ): Ριζικόφ, Κουζμίν, Ανσάλντι, Θέσαρ Νάβας, Ριαζάντσεφ (62' Κασάεφ), Μουράφσκι, Νομπόα, Καλεσίν, Μποκέτι, Μάρτινς (66' Μεντβέντεφ), Καραντενίζ (75' Μπιστρόφ).

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις