Χιλή: 83 νεκροί από πυρκαγιά σε φυλακή

Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 13:49
UPD:19:06

A- A A+

Τουλάχιστον 83 κρατούμενοι σκοτώθηκαν και άλλοι 14 τραυματίστηκαν σοβαρά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε φυλακή στην πρωτεύουσα της Χιλής Σαντιάγο, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας. Πρόκειται για το πιο αιματηρό δυστύχημα που έχει σημειωθεί ποτέ στις φυλακές της Χιλής.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, η φωτιά προκλήθηκε στη διάρκεια καβγά μεταξύ των κρατουμένων.

Συγγενείς των κρατουμένων έσπευσαν στη φυλακή, φωνάζοντας και ζητώντας από την αστυνομία να τους ενημερώσει για τους δικούς τους ανθρώπους.

Για τεράστια τραγωδία έκανε λόγο ο πρόεδρος της χώρας Σεμπάστιαν Πινιέρα, επιβεβαιώνοντας ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 83. «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι ο αριθμός των νεκρών δεν θα αυξηθεί», πρόσθεσε.

Ο Χιλιανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι μόνον έξι υπάλληλοι φρουρούσαν εντός του κτηρίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ 26 στον περίβολο της φυλακής.

Επιβεβαίωσε ακόμη ότι βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν μέχρι στιγμής η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια καβγά μεταξύ κρατουμένων σε ένα από τα πέντε πολυπληθή κτηριακά συγκροτήματα της φυλακής Σαν Μιγκέλ.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 05:00 τοπική ώρα και κατέστρεψε τον τέταρτο όροφο του ενός εκ των πέντε συγκροτημάτων που συνιστούν τη φυλακή αυτή. Λιγότερο από τρεις ώρες αργότερα η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία σωφρονιστικών υπαλλήλων και το συνδικάτο τους, στην εν λόγω φυλακή κρατούνται περίπου 1.900 άνθρωποι. Από αυτούς περίπου 200 κρατούμενοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την πτέρυγα στην οποία ξέσπασε η πυρκαγιά.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή