Στην Αθήνα οι Επίτροποι Ρεν και Χαν

Διαδοχικές επισκέψεις μελών της Κομισιόν στην Ελλάδα
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 15:35

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο κ. Ρεν θα έχει επαφές με τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Oικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτη Θωμόπουλο.

A- A A+

Στην Αθήνα αναμένεται αύριο ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος της Ε.Ε., Ολι Ρεν. Την Παρασκευή επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική Επίτροπος Γιοχάνες Χαν.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο κ. Ρεν θα έχει επαφές με τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Oικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτη Θωμόπουλο

Παρουσιάζοντας, σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Ρεν στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί, ανέφερε ότι στις επαφές του με την ελληνική πολιτική ηγεσία, ο Φινλανδός Επίτροπος θα συζητήσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής σταθεροποίησης, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και γενικότερα τους τρόπους ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Ρεν θα μιλήσει επίσης στα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ θα συμμετάσχει και σε συνέδριο με θέμα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αναφέρθηκε και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει, την Παρασκευή στην Ελλάδα, ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική Επίτροπος, Γιοχάνες Χαν. Ο Επίτροπος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και μέλη της κυβέρνησης, ενώ θα συμμετάσχει σε συνέδριο με αντικείμενο την περιφερειακή πολιτική, στο οποίο θα συμμετάσχουν νεοεκλεγμένοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, στο επίκεντρο της επίσκεψης του κ. Χαν θα βρεθεί η αξιοποίηση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων στην Ελλάδα, ως συμβολή στις προσπάθειες για ανάκαμψη της οικονομίας.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή