Συνάντηση Σημίτη - Γκιουλ

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2002 14:47
A- A A+

Ειλικρινή προσπάθεια για λύση του Κυπριακού το ταχύτερο δυνατόν, έθεσε ως στόχο ο Ελληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον πρωθυπουργό Αμπντουλάχ Γκιούλ και τον ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ρετζίπ Ερντογάν.

Ο κ. Σημίτης επίσης τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας «μπορούν να ξεκινήσουν το 2004». Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως η χώρα του θέλει να λυθεί το Κυπριακό, υπογραμμίζοντας επίσης πως οι 15 ηγέτες θα πρέπει το 2003 να ορίσουν στην Τουρκία την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Σημαδιακή ημέρα η σημερινή για τον Ελληνισμό»

«Σημαδιακή ημέρα για τον Ελληνισμό» χαρακτήρισε τη σημερινή ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, καθώς «η Κύπρος εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από προσπάθειες πολλών ετών».

«Η ένταξη της Κύπρου είναι λελυμένο ζήτημα, μαζί με την ένταξη των «δέκα». Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, η ένταξη δεν έχει το παραμικρό εμπόδιο» ανέφερε ο κ. Χυτήρης, υπενθυμίζοντας παράλληλα, «το όραμα του Γιάννου Κρανιδιώτη, την πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου και των κυβερνήσεών του, τη συμβολή του Θεόδωρου Πάγκαλου και ιδιαίτερα εκείνη του Κώστα Σημίτη με τη συμφωνία-σταθμό του Ελσίνκι και του Γιώργου Παπανδρέου, του σημερινού υπουργού Εξωτερικών».

Πηγή: AΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή