Απολογούνται οι άλλοι τέσσερις για τρομοκρατία

Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 10:19
UPD:12:57

A- A A+

Ενώπιον του ανακριτή απολογούνται σήμερα οι τέσσερις εκ των έξι κατηγορούμενων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (Γιώργος Καραγιαννίδης, Στέλλα Αντωνίου, Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ). Οι άλλοι δύο (Αλέξανδρος Μητρούσιας και Κώστας Σακκάς), υπενθυμίζεται, κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1906855 .

Οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Εν τω μεταξύ νέο υλικό προστέθηκε στη δικογραφία για τους έξι κατηγορουμένους και συγκεκριμένα στοιχεία για ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, που επρόκειτο να κάνουν κάποιοι εξ αυτών, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Τα εν λόγω στοιχεία προκύπτουν από υλικό απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που περιλαμβάνεται στην δικογραφία http://control.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1907705 .

Την Τετάρτη η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες κατηγορουμένων, τύπου ταυτότητας, και 33 ονοματεπώνυμα πολιτών, που μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν από τους συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση, με σκοπό την κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

Οι τρεις φωτογραφίες απεικονίζουν τον κατηγορούμενο, Γεώργιο Καραγιαννίδη, σε διαφορετικές παραλλαγές και η τέταρτη την κατηγορούμενη, Στυλιανή Αντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι φωτογραφίες αυτές προέρχονται από ισάριθμες πλαστές αστυνομικές ταυτότητες.

Με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των πλαστών στοιχείων ταυτότητας που μπορεί να χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες, η Αντιτρομοκρατική ελπίζει να βρει με τη βοήθεια πολιτών και άλλα κρησφύγετα ή οπλαποθήκες της οργάνωσης.

Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά επίσης, ότι με τα στοιχεία πολιτών που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, πιθανόν να έγιναν κάποιες οικονομικές συναλλαγές, όπως σύναψη δανείων, έκδοση πιστωτικών καρτών, ενοικίαση αυτοκινήτων κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι πιστωτικές κάρτες βρέθηκαν στην κατοχή ορισμένων εκ των κατηγορουμένων.

Οι πολίτες, τα στοιχεία των οποίων πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, ενώ η ηλικία τους είναι κοντά στις ηλικίες των συλληφθέντων. Περίπου ίδιο είναι και το ύψος των ατόμων αυτών με το ύψος ορισμένων κατηγορουμένων.

ΣΕ ηλεκτρονική μνήμη (usb) που βρέθηκε στην κατοχή των Κωνσταντίνου Σακκά και Αλέξανδρου Μητρούσια, βρέθηκαν τα πλήρη στοιχεία 16 ατόμων (πατρώνυμο, όνομα μητέρας, τόπος και ημερομηνία γέννησης κ.λπ.).

Βρέθηκαν επίσης 17 ονοματεπώνυμα πολιτών, με το πατρώνυμο και το ΑΦΜ που τους αναλογεί. Τα στοιχεία αυτά εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκαν ή επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση πιστωτικών καρτών ή για άλλες συναλλαγές με τράπεζες.

Σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ, τα στοιχεία που πιθανόν να χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι είναι τα εξής:

Γεώργιος Βέρρος, Νικόλαος Γιαννόπουλος, Τριαντάφυλλος Σαρμής, Ιωάννης Τσάβαλος, Δημήτριος Παπαγεωργίου, Σταμάτιος Δεμέτης, Ανέστης Παρουσίδης, Ελένη Τσιαμπάκη, Σταύρος Σταθόνικος, Σωτήριος Πράπας, Πάτροκλος Ανδρεαδάκης, Νικόλαος Παπανίκος, Βασίλειος Μαυρογιαννόπουλος, Καλλιρρόη Πανταζάκου, Κωνσταντίνος Κωστούλας, Μαρία Βουνιά, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Θεόδωρος Τσουλόπουλος, Μαρίνα Πολιάκοβα, Πολυξένη Βουτσιά, Χρυσάνθη Φραγκάκη, Αναστασία Τζιώτου, Χριστόδουλος Πανταζής, Αναστάσιος Μουζακιάρης, Αγαθή Καλλιτσόγλου, Λάμπρος Σταμάτης, Παναγιώτης Βενέτης, Κωνσταντίνος Παπαβλασόπουλος, Γεώργιος Ζενεριάν, Μηνάς Χαμπατσουρμιάν, Ιωάννα Σακελλαρίου, Φώτιος Βλαχόπουλος και Φώτιος Μητροβγένης.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται, ακόμα, πολλά δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων, χωρίς να αναγράφονται στοιχεία κατόχων, σφραγίδες αστυνομικών, κάρτες επιβίβασης αεροπορικών εταιρειών, ένα εισιτήριο για Βρυξέλλες μέσω Γαλλίας, χειρόγραφες σημειώσεις κ.ά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή