Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 09:30
UPD:11:19
A- A A+

* Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η σημερινή.

* Αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου η καταβολή των οικογενειακών πολυτεκνικών επιδομάτων - επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα, πολυτεκνικό επίδομα τρίτεκνης οικογένειας Ν. 3631/08, ισόβιες συντάξεις και εφ άπαξ παροχής 2.000 ευρώ Ν. 3454/2006 του ΣΤ' διμήνου 2010 σε 436.337 οικογένειες, ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στα 132.256.754,45 ευρώ.

* Σήμερα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης ημερίδα για την πολιτιστική κληρονομιά και τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και την προστασία και διπλωματική προσέγγιση των πολιτιστικών θησαυρών καθώς και τις προσπάθειες διεθνούς συνεργασίας πραγματοποιείται ημερίδα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, μεθαύριο Παρασκευή.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο πρόεδρος του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, ενω θα χαιρετίσουν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών μελετών καθηγητής Η. Κρίσπης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Στ. Ταμβάκης.

Μεταξύ των εισηγητών απο το εξωτερικό , αναφέρονται τα ονόματα του διεθνώς καταξιωμένου νομικού Γιώργου Μπίζου απο τη Ν. Αφρική, του καθηγητή Σ. Συμεωνίδη κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Willamette και επίτιμου προέδρου της Επιτροπής Διεθνούς Δράσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ενω απο την ελληνική πλευρά συμμετέχουν μεταξύ άλλων διακεκριμένοι αρχαιολόγοι και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού., διοργανώνει το Ιδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Η. Κρίσπη με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Μουσείου της Ακρόπολης και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

* Γεύση και ακτιβισμό συνδυάζει επί τέταρτη συνεχή χρονιά η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνοντας σήμερα τη δράση «Taste For Justice» που θα πραγματοποιηθεί σε 35 εστιατόρια της Αθήνας, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

* Αρχίζει σήμερα στα Σκόπια η τέταρτη τριήμερη συνδιάσκεψη των Πράσινων στη Βαλκανική Χερσόνησο με θέμα: «Πρασινίζοντας τις οικονομίες των Βαλκανίων». Από τους Οικολόγους-Πράσινους θα συμμετάσχει ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ευρωβουλευτής, και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με στέλεχη του κόμματος. Οι άλλες συνδιασκέψεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και στην Κωνσταντινούπολη αντιστοίχως.

* Αρχίζει σήμερα στην Πάφο της Κύπρου κοινή επιστημονική διημερίδα μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων Πάφου και Θεσσαλονίκης.

* Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο επιχειρηματίας, Παύλος Ψωμιάδης.

* Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του 2011 η υποβολή της συμπληρωμένης δήλωσης παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας, αμπελοοινικών προϊόντων, στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα έντυπα έχουν αποσταλεί στους ενδιαφερομένους. Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, τηλ: 2310-984-183.

* Από σήμερα έως και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, με συμβολική τιμή 10 ευρώ, προληπτικός ιατρικός έλεγχος (παιδιατρική εξέταση, γενική αίματος, γενική ούρων, σάκχαρο και φερριτίνη, που αποτελούν το σύνολο των εξετάσεων αναφοράς για το παιδί) με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Η παροχή ισχύει κατόπιν ραντεβού για όσους τηλεφωνήσουν μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2011, με την επίδειξη σχετικού εντύπου που θα διανεμηθεί κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Επίσης, στο πλαίσιο στήριξης του "Μαραθωνίου Αγάπης για το Παιδί", η Οlympic Air θα μοιράσει σε όλους τους επιβάτες της τη συλλεκτική σοκολάτα του καθιερωμένου ετήσιου αυτού θεσμού, ο οποίος φέτος κλείνει 20 χρόνια. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.marathoniosagapis.gr

* Στις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, ημερίδα των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ με προσκεκλημένους τους νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες και δημάρχους της χώρας και θέμα: «Ευρωπαϊκή Διάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

* Στις 9:30 π.μ. στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, εκδήλωση για το Βραβείο Ζαχάρωφ 2010 για την Ελευθερία της Σκέψης καθώς και το Βραβείο LUX για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο που απονέμει κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Μαθητές και φοιτητές έχουν προσκληθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό στο Auditorium του Ινστιτούτου.

Το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης, που ονομάστηκε έτσι για να τιμηθεί ο μεγάλος Ρώσος επιστήμονας και αγωνιστής της ελευθερίας Αντρέϊ Ζαχάρωφ, απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε προσωπικότητες ή οργανώσεις που διακρίνονται στον "στίβο" της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ιδίως της ελευθερίας της σκέψης. Εχουν βραβευτεί με αυτό ο Νέλσον Μαντέλα, ο Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ, το προσωπικό του ΟΗΕ στο πρόσωπο του ΓΓ Κόφι Αννάν, οι αργεντίνες μητέρες της Πλατείας Μαΐου, ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα και πολλοί άλλοι. Το Βραβείο για το 2010 θα απονεμηθεί σε πανηγυρική συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 15 Δεκεμβρίου, στον Κουβανό αντιφρονούντα Γκιγιέρμο Φαρίνιας για τον αγώνα του υπέρ της δημοκρατίας στην Κούβα.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

* Στις 11:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel, ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο συνέδριο που διοργανώνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα: «Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση».

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών, συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, θα έχει σήμερα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Στη συνάντηση θα συζητηθεί η μετάβαση στη νέα αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στην εφαρμογή του «Καλλικράτη».

* Στις 12:15 μ.μ. στο ξενοδοχείο Divani Caravel, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη.

* Στις 2 παρά τέταρτο στο Ιδρυμα Ευγενίδου (Λεωφόρος Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο) τα αποτελέσματα σημαντικής και καινοτόμου έρευνας για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων και ειδικότερα για τα ναυτικά επαγγέλματα σε ειδική εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό. Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ευγενίδου.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

* Στις 2 μ.μ. η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, θα συμμετάσχει στην πρώτη συνεδρίαση της Νέας Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Δάφνης 61, Π. Ψυχικό).

* Στις 4 μ.μ στην έδρα του ΚΚΕ στον Περισσό, η γενική γραμματέας του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με τους απολυμένους στο ΜΕΤΡΟ.

* Στις 5:30 μ.μ. στην αίθουσα του Ωδείου Δράμας, η έναρξη του τριήμερου συνεδρίου με θέμα: "Τοπική κληρονομιά και ανάπτυξη", που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας, σήμερα αύριο 11 και στις 12 Δεκεμβρίου, μαζί με τη Νομαρχία και το Επιμελητήριο Δράμας υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Το συνέδριο είναι ελεύθερο για το κοινό.

* Στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Φαρσάλων, ημερίδα με θέμα: «Πολιτισμός, Αγροτική Νεολαία & Τοπικά Προϊόντα» διοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και η Ενωση Νέων Αγροτών Λάρισας.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου

* Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού η σημερινή.

* Διεθνής Ημέρα Βουνών η σημερινή.

* Στις 6 π.μ. έως τις 7 μ.μ. εργασίες καθαρισμού, συντήρησης, ηλεκτροφωτισμού και καθαρισμού των φρεατίων τους, στις παρακάτω υπόγειες διαβάσεις αυτοκινήτων:

- Κηφισού και Καβάλας

- Θηβών-Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου

- Διασταύρωση Μαγούλας

Οι εργασίες - σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων - θα γίνουν και αύριο Κυριακή 12/12 τις ίδιες ώρες.

* Στις 8 π.μ. έως τις 2:30 μ.μ. διπλάσια ανοιχτά διημερεύοντα φαρμακεία στο Λεκανοπέδιο μετά από συνεννόηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) με το υπουργείο Υγείας.

* Στις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Ωδείου Δράμας οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου με θέμα: "Τοπική κληρονομιά και ανάπτυξη", που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας, μαζί με τη Νομαρχία και το Επιμελητήριο Δράμας υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Το συνέδριο είναι ελεύθερο για το κοινό.

* Στις 7 μ.μ. εγκαινιάζεται στο ξενοδοχείο Art Hotel Leventis Art Suites στους πρόποδες του όρους Βόρας, στην Πέλλα, η έκθεση του Σωτήρη Σόρογκα, η οποία θα διαρκέσει έως τις 11 Φεβρουαρίου 2011. Ωρες λειτουργίας: 11 π.μ. έως 8 μ.μ.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

* Στις 6 π.μ. έως τις 7 μ.μ. εργασίες καθαρισμού, συντήρησης, ηλεκτροφωτισμού και καθαρισμού των φρεατίων τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στις παρακάτω υπόγειες διαβάσεις αυτοκινήτων:

- Κηφισού και Καβάλας

- Θηβών-Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου

- Διασταύρωση Μαγούλας

* Στις 8:30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. βιωματικό εργαστήριο σε τοπικά αξιοθέατα της Δράμας στο πλαίσιο του τριήμερου συνεδρίου με θέμα: «Τοπική κληρονομιά και ανάπτυξη», που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας, μαζί με τη Νομαρχία και το Επιμελητήριο Δράμας υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το συνέδριο είναι ελεύθερο για το κοινό.

* Στις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. κλειστή θα είναι η οδός Πανεπιστημίου για τα οχήματα, ώρες που θα είναι τα εμπορικά καταστήματα του Δήμου της Αθήνας, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου, αλλά και της ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και μετά την επιτυχία των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης.

Η Πανεπιστημίου θα είναι ελεύθερη για τους πολίτες και κλειστή για τα οχήματα από το Σύνταγμα έως την Ιπποκράτους. Στη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν πολιτιστικές, οικολογικές και κοινωνικές δράσεις με την συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μουσικών του δρόμου, καλλιτεχνών, ποδηλατών, σκακιστών και άλλων φορέων Ξεχωριστό κομμάτι θα αποτελούν οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.

Κανονικά θα κυκλοφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

* Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για την Κυριακή εκδηλώσεις «Μέρες Πόλης-Η Αθήνα αλλιώς», των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής, μετά την εξαγγελθείσα στάση εργασίας στις δημόσιες συγκοινωνίες από τις 10 το πρωΐ έως τις 4 μ.μ., χρονικό διάστημα που συμπίπτει με τις ώρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων στην οδό Πανεπιστημίου.

* Στις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στάση εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

* Στις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα στον Δήμο της Αθήνας, μετά από απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και σχετικό αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, αλλά και της ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου υπό την αιγίδα των υπουργείων Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής.

* Στις 5 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καρδαμύλων στη Χίο, η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Σταύρου Σπυράκη «Ενα ζωηρούλι αστεράκι» με πρωταγωνιστές μαθητές της Α', Β' για Γ' τάξης, διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Ομιλος Καρδαμύλων, στο πλαίσιο των θεατρικών του δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή