Παραμένει πρώτο με διαφορά το ΠΑΣΟΚ

Απαισιόδοξοι επτά στους 10 για την πορεία της οικονομίας
Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010 11:57
A- A A+

Δεν κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά τη μειωμένη διαφορά των δύο κομμάτων κατά τις περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή και το ΣΚΑΙ.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να διατηρεί το προβάδισμά στου έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής προηγείται με 39% έναντι 30% της ΝΔ.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 11%, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, ενώ 2% έχουν οι Οικολόγοι, 2,5% η Δημοκρατική Αριστερά και 2,5% η Δημοκρατική Συμμαχία.

Πάντως, για ακόμη μία φορά διάχυτη είναι η απογοήτευση των πολιτών για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική συγκυρία. Αρκεί να σημειωθεί πως το 60% των Ελλήνων πιστεύει πως κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Το 27% κρίνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και μόλις το 7% η ΝΔ.

Επτά στους 10 πολίτες θεωρούν ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει, ενώ οκτώ στους 10 αισθάνονται κοινωνικά ανασφαλείς.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 42% έναντι 20% του Αντώνη Σαμαρά. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 34%.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή