Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2002 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με βροχές προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τις πρωϊνές ώρες και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί μέτριοι, στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση στρεφόμενοι το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 3 έως 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 13 βαθμούς και στα νησιά από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες, κυρίως πάνω απο τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βόρεια και κεντρικά ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Σταδιακά στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή