Σούπερ Λίγκα: Ξάνθη-Καβάλα 1-1

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010 17:08
UPD:19:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΧΑΡΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

A- A A+

Ξάνθη και Καβάλα μοιράστηκαν βαθμούς στα Πηγάδια, καθώς αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1. Οι «αργοναύτες» άνοιξαν το σκορ με τον Ονουάτσι για να ισοφαρίσει ο Πόι για τους ακρίτες.

Στα Πηγάδια η Καβάλα μπήκε πιο δυνατά και με το… καλησπέρα ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Στο 4' ο Ονουάτσι κέρδισε τις κόντρες έξω από την περιοχή και βγήκε τετ α τετ με τον Λυμπερόπουλο, τον οποίο πλάσαρε ιδανικά για το 0-1. Οι Αργοναύτες ήταν καλύτεροι στα πρώτα δέκα λεπτά, με τους παίκτες της Ξάνθης να προσπαθούν κυρίως με σέντρες να φτάσουν στην εστία του Γκαλίνοβιτς, και στο 9' ένα σουτ του Βουτσίτσεβιτς μπλόκαρε ο γκολκίπερ της ακριτικής ομάδας.

Από εκεί και πέρα, όμως, η Σκόντα ανέβηκε και δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά δίχως να πετύχει την ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 18' το σουτ του Φλίσκα έξω από την περιοχή ήταν αδύναμο, με τον Γκαλίνοβιτς να μπλοκάρει, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ντιε έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα, μετά τη λανθασμένη έξοδο του τερματοφύλακα της Καβάλας και την κεφαλιά του Έλινγκτον.

Στο 27’ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ξανά να απειλήσουν, με τον Βουτσίτσεβιτς να κάνει το γύρισμα μέσα στην περιοχή και τον Λυμπερόπουλο να μπλοκάρει προ του Ονουάτσι, που ερχόταν από πίσω να στείλει εκ νέου την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρσελίνιο πραγματοποίησε ωραία ενέργεια από αριστερά βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας της Καβάλας και πλάσαρε τον Γκαλίνοβιτς από πλάγια θέση, με τον Κροάτη πορτιέρο να αποκρούει με τα πόδια. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους και σημειώθηκε στο 32', με το σουτ του Πόι έξω από την περιοχή να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, με την Καβάλα να οπισθοχωρεί και να εξαφανίζεται από τον αγωνιστικό χώρο. Στο 49' Έλινγκτον εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στο 53' το πλασέ του Πόι πάνω στην κίνηση έπειτα από τη σέντρα του Μαρσελίνιο κατέληξε άουτ.

Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μαρσελίνιο στο αμέσως επόμενο λεπτό. Στο 58' ο Γκαλίνοβιτς θα μπορούσε να είναι ο μοιραίος παίκτης για την Καβάλα, καθώς στη σέντρα του Κατόνγκο η μπάλα πήρε φάλτσο και αιφνιδιάστηκε στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Ωστόσο η ισοφάριση επετεύχθη για τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Παπαδόπουλου. Αυτό έγινε στο 69’ με απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Πόι, ο οποίος δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γκαλίνοβιτς.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να κάνουν πολλά φάουλ, κάτι που έφερε τη δεύτερη κίτρινη στον Ντουγκλάο στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να μένουν με δέκα παίκτες στην εκπνοή του αγώνα.

Οι Αργοναύτες προσπαθούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις να βγουν μπροστά για να πετύχουν το νικητήριο τέρμα. Όμως αυτό δεν έγινε και έτσι έμεινε το 1-1 στα Πηγάδια, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό και την Ξάνθη να διατηρεί το αήττητο σερί για τέταρτη αγωνιστική.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις