ΝΔ: «Οχι» στις ρυθμίσεις στα εργασιακά, «ναι» στις αλλαγές στις ΔΕΚΟ

Καταψηφίζει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 14:35
UPD:18:47
A- A A+

Την πρόθεσή της να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο αύριο Τρίτη στη βουλή, ανακοίνωσε η ΝΔ, επικρίνοντας την κυβέρνηση τόσο για το περιεχόμενο του επίμαχο ν/σ, όσο και για τη διαδικασία του κατεπείγοντος που ακολουθείται για την ψήφισή του, η οποία, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η Ρηγίλλης, δίνει μόνον 11 λεπτά λόγου στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, «η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη παράταξη, θα στηρίξει μεμονωμένες διατάξεις, που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα ζητήσει, ταυτόχρονα, την απόσυρση ή την τροποποίηση άλλων ρυθμίσεων, που αντί να προωθούν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της Οικονομίας, τη βυθίζουν στη συρρίκνωση και την ύφεση».

Π. Παναγιωτόπουλος: Η Ν.Δ. θα στηρίξει μεμονωμένες διατάξεις

Π. Παναγιωτόπουλος: Η Ν.Δ. θα στηρίξει μεμονωμένες διατάξεις

Ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Γιάννης Βρούτσης διευκρίνισε πως η ΝΔ από τα συνολικά 18 άρθρα του πολυνομοσχεδίου θα υπερψηφίσει τα 10. Συγκεκριμένα, θα πει «όχι» στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και την αύξηση του ΦΠΑ, ενώ απορρίπτει και τη διαγραφή των ανείσπρακτων φόρων ύψους 24 δισ. με το αιτιολογικό των ανεπίδευτων εισπράξεων.

Ωστόσο, θα ταχθεί υπέρ των αλλαγών σε ΔΕΚΟ, με αίτημα ωστόσο, να ενταχθούν και οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, καθώς και υπέρ της απαλλαγής του «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Επικρίνοντας έντονα την κυβέρνηση, ο κ. Βρούτσης σημείωσε: «Η κυβέρνηση εισάγει αυτό το κορυφαίο πολυνομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με την απουσία ενός δημοκρατικού διαλόγου. Η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε μόνο νομοσχέδιο με τον χαρακτήρια του κατεπείγοντος, ενώ το ΠΑΣΟΚ μέσα σε ένα χρόνο κατέθεσε συνολικά επτά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή