Γ. Πεταλωτής: Ώρα να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 17:15
A- A A+

Να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, εν όψει και της αυριανής συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Είναι η ώρα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους απέναντι στους πολίτες και τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι είναι «ζήτημα ευθύνης και οριστικής σωτηρίας της χώρας» να αλλάξουν οι χρόνιες παθογένειες.

«Δίνουμε μια μάχη όπου κανείς δεν περισσεύει, αντίθετα όλος ο πολιτικός κόσμος κρίνεται καθημερινά για τη βούληση ή την ατολμία του, την αποφασιστικότητά του ή την απουσία λόγου, την ειλικρινή ή καιροσκοπική διάθεση για πρόοδο και προκοπή της χώρας μας», τόνισε, σημειώνοντας ότι έχουμε μπροστά μας μια ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα για την Ευρώπη και συνεπώς για τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επεσήμανε ότι «προσερχόμαστε με "όπλο" τη βούληση των πολιτών μας για προοδευτικές αλλαγές και έξοδο το συντομότερο δυνατό από την κρίση».

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η κυβέρνηση θα δεχτεί προτάσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς κατά τις αυριανές επαφές με τον πρωθυπουργό, αλλά και γενικότερα, απάντησε ότι και σε αυτή και σε όλες τις φάσεις μπορεί να δεχτεί προτάσεις, «αρκεί να πραγματοποιείται ο τελικός μας σκοπός, που είναι να ξεπεράσουμε την κρίση», κάτι που, όπως τόνισε, προϋποθέτει την απαρέγκλιτη τήρηση των στόχων.

«Υπάρχουν πάρα πολλά ανοιχτά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με το μέλλον της χώρας από εδώ και πέρα, τίποτα δεν έχει τελειώσει, από εδώ και πέρα κρίνονται τα μεγάλα ζητήματα», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι σε αυτή τη δύσκολη φάση και σε μια τόσο κρίσιμη καμπή της πολιτικής μας ζωής, «οφείλουμε όλοι, τουλάχιστον να συζητάμε με απώτερο σκοπό να μπορούμε να συνεννοηθούμε - ο καθένας με τις δικές του προσεγγίσεις- αλλά υπάρχουν πολλά και μείζονα ζητήματα όπου μπορούμε να συγκλίνουμε και να έχουμε μια κοινή πορεία για το καλό και το μέλλον της χώρας».

Για τη στάση του αρχηγού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρνήθηκε τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, είπε ότι «η στάση του κ. Τσίπρα κρίνεται εκ των πραγμάτων» και πως «εάν θεωρεί ότι δεν πρέπει να προσέρχεται σε μια συζήτηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, είναι δικό του θέμα και εκεί ακριβώς αντανακλάται η παρουσία ή η απουσία ευθύνης του κάθε πολιτικού αρχηγού».

«Εμείς πάντοτε απευθύνουμε μια διαρκή πρόσκληση για συναίνεση και κυρίως για συζήτηση, καθένας μπορεί να προσέρχεται με τις θέσεις του και κάθε διάλογος έχει τα οφέλη του», πρόσθεσε.

Επεσήμανε ακόμη ότι αν κάποιος θεωρεί ότι δεν είναι προς συζήτηση θέματα όπως είναι αυτά που θα μπουν στην προσεχή ευρωπαϊκή Σύνοδο και έχουν άμεσο αντίκτυπο στη χώρα μας, αλλά και ο προϋπολογισμός, «είναι δικό του θέμα».

Ερωτηθείς γιατί δεν προσκλήθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης και η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ. Μπακογιάννη στις αυριανές επαφές, δήλωσε ότι δεν υπάρχει και δεν επιδιώχθηκε καμία εξασφάλιση συναίνεσης έξω από τις τακτικές διαδικασίες, εξηγώντας ότι κρίθηκε να γίνουν οι συναντήσεις με εκείνους τους αρχηγούς που προσκλήθηκαν, για λόγους κοινοβουλευτικής τάξης.

Ωστόσο, σημείωσε ότι από εκεί και πέρα υπάρχει ανοιχτό πεδίο συζήτησης, συναντήσεων και συνεννοήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή