Ντ. Μπακογιάννη: «Η κυβέρνηση νομοθετεί λιγότερη διαφάνεια»

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 18:37
A- A A+

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε με δήλωσή της η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγορώντας την ότι με την προώθηση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά ζητεί συναίνεση εν λευκώ, αρνούμενη τη στοιχειώδη κοινοβουλευτική συνεννόηση.

«Η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων στην Ελλάδα, χωρίς να κάνει τη στοιχειώδη συζήτηση την οποία το κοινοβούλιο απαιτεί. Φέρνει ένα νομοσχέδιο ως υπερεπείγον και ζητά 5 ώρες συζήτηση για ένα θέμα το οποίο θα μπορούσε να έχει φέρει πριν από τρεις ή τέσσερις μήνες», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται το κυβερνών κόμμα «απαράδεκτο».

Ντ. Μπακογιάννη: Oι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα καταψηφίσουν το ν/σ

Ντ. Μπακογιάννη: Oι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα καταψηφίσουν το ν/σ

Εξέφρασε εξάλλου την πρόθεση των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο επί της αρχής, καθώς, όπως εξήγησε, «θα περιμέναμε οι αλλαγές στις ΔΕΚΟ, να μην μένουν απλώς στα αυτονόητα, αλλά να σημάνουν ουσιαστικές αποκρατικοποιήσεις με σαφή ρυθμιστικό ρόλο του κράτους και όχι κινήσεις που δεν αντιμετωπίζουν το πυρήνα του προβλήματος και που είναι πιθανόν σε έξι μήνες να επαναληφθούν».

«Θα καταψηφίσουμε γιατί παρεμβαίνει στη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα στις εργασιακές σχέσεις δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μειώσεις μισθών των εργαζομένων σε αυτόν», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε επίσης ότι επί των άρθρων, η Δημοκρατική Συμμαχία θα υπερψηφίσει «αυτό που αφορά στις ΔΕΚΟ, θεωρώντας ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει», ενώ θα καταψηφίσει τις εργασιακές σχέσεις και την αύξηση του ΦΠΑ.

«Αυτό το οποίο φέρνει η κυβέρνηση, που αυξάνει το όριο των απευθείας αναθέσεων», καταλήγει η κ. Μπακογιάννη, «είναι ένα μικρό δείγμα ότι το πολιτικό σύστημα δεν βάζει μυαλό. Σήμερα απαιτείται πολύ περισσότερη διαφάνεια και η κυβέρνηση νομοθετεί λιγότερη διαφάνεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή