Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 05:00
UPD:05:29
A- A A+

Γενικά βελτιωμένο καιρό προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τις πρωϊνές ώρες πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωϊνές ώρες, τοπικά ολικός στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά όπου θα σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή χιονόνερο και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές και για ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην Ηπειρο από -5 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις πρωϊνές ώρες πιθανότητα για λίγα ασθενή τοπικά φαινόμενα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 12 βαθμούς και στα βόρεια από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικά βροχές και στην Κρήτη πρόσκαιρες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νότια πιθανώς ισχυρές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια αρχικά δυτικοί μέχρι 6 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στα νότια μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικές τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Βαθμιαία και από τα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους στις ανατολικές και νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, κατά τόπους ισχυρές.

Ανεμοι: Στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα στο Βόρειο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ.

Νέα πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή