Πέντε ν/σ στο υπουργικό μετά τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 09:19

O κ. Παπανδρέου συναντήθηκε στις 10.00 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς -πλήν του Αλέξη Τσίπρα- θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός, ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί στις 10.00 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, στις 11.15 με την γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και στις 12.30 με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη.

Θα ακολουθήσει στις 14:30 συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με αντικείμενο πέντε νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων εκείνα για την εξυγίανση και την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής και για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας.

Αναλυτικά, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα συζητηθούν:

- Τα σχέδια νόμου για την "Αναμόρφωση Δικαίου του Ανταγωνισμού" και την "Απλοποίηση Αδειοδότησης Τεχνικών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, Μεταποιητικών Δραστηριοτήτων, Επιχειρηματικών Πάρκων και λοιπές διατάξεις", που θα παρουσιαστούν από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδη.

- Το σχέδιο νόμου για την "Εξυγίανση, Αναδιάρθρωση και Ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής", του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

- Το σχ.ν. για τις "Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις", του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδ. Λοβέρδου.

- Το σχέδιο νόμου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή για την "Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ «σχετικά με τους κοινούς κανόνες και διαδικασίες στα κράτη μέλη για την επιστροφή των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών» και λοιπές διατάξεις".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή