Ανυποχώρητος για τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων ο Ασάντζ

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 10:51
EPA/MARTIAL TREZZINI

A- A A+

Αποφασισμένος να συνεχίσει τη δημοσιοποίηση απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων, παρά τις αντιδράσεις, δήλωσε στη μητέρα του από το κελί του στο Λονδίνο ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ, όπως μετέδωσε η αυστραλιανή τηλεόραση.

Το κανάλι Network Seven ζήτησε από την Κριστίν Ασάντζ να ρωτήσει τον 39χρονο γιο της, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη φυλακή, αν πιστεύει ότι άξιζε τον κόπο η δημοσιοποίηση των εγγράφων , που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των ΗΠΑ και άλλων κυβερνήσεων.

«Οι πεποιθήσεις παραμένουν ακλόνητες. Παραμένω πιστός στα ιδανικά που έχω εκφράσει. Αυτές οι συνθήκες δεν θα τα κλονίσουν», είπε ο Ασάντζ σύμφωνα με τη μητέρα του που έδωσε στο κανάλι γραπτή ανακοίνωση με τη δήλωση του γιου της.

«Αν έχει αλλάξει κάτι μετά από αυτή τη διαδικασία, αυτό είναι ότι έχει αυξηθεί η αποφασιστικότητά μου ότι είναι αληθινά και σωστά», προσθέτει.

Ο Ασάντζ είπε ακόμα ότι οι εταιρείες που πάγωσαν τις πληρωμές στον ιστότοπό του χειραγωγούνται από τις ΗΠΑ.

«Γνωρίζουμε ότι η Visa, η Mastercard, η Paypal και άλλες είναι όργανα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Είναι κάτι που το ξέραμε από πριν. Ζητώ από τον κόσμο να προστατεύσει τη δουλειά μου και τους ανθρώπους μου από αυτές τις παράνομες και ανήθικες επιθέσεις», επισημαίνει.

Οι συνήγοροι του Ασάντζ θα προσπαθήσουν εκ νέου σήμερα να εξασφαλίσουν την αποφυλάκισή του με εγγύηση. Ο ιδρυτής του WikiLeaks συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα αφού παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου κατόπιν σουηδικού εντάλματος σύλληψης για σεξουαλικά αδικήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή