Αντ. Σαμαράς: Συναίνεση θα σήμαινε συνενοχή

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 13:05
UPD:14:34

«Ο κ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική δεν θέλει συναίνεση. Ζητάει από εμάς έγκριση και συνενοχή σε αποφάσεις που η Κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

A- A A+

Τη βούλησή της Νέας Δημοκρατίας να μη συναινέσει στην πολιτική της κυβέρνησης, σε μια πορεία, που, όπως είπε, οδηγεί «σε άδικες και μάταιες θυσίες χωρίς ελπίδα», εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον κ. Παπανδρέου.

«Ο κ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική δεν θέλει συναίνεση. Ζητάει από εμάς έγκριση και συνενοχή σε αποφάσεις που η κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι ενώ πριν τις πρόσφατες εκλογές υποσχέθηκε ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα, αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο, έφερε στη Βουλή κατεπείγον νομοσχέδιο, «που αλλάζει δραματικά τη ζωή σε εκατομμύρια πολίτες», δίνοντας μάλιστα στη ΝΔ μόλις 11 λεπτά για να μιλήσει στη Βουλή.

Α. Σαμαράς: Συναίνεση θα σήμαινε συνενοχή

Α. Σαμαράς: Συναίνεση θα σήμαινε συνενοχή.

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης επικρίνοντάς τη ότι με την οικονομική της πολιτική «οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση και την κοινωνία σε διάλυση». «Αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, θα είχαν παραλύσει τη χώρα», επισήμανε, τονίζοντας ότι αυτό που ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου ήταν να αλλάξει πορεία. «Να δώσει εκείνος συναίνεση στην ανάπτυξη. Εδώ δεν χωρούν κομματικοί εγωισμοί. Είναι θέμα εθνικής επιβίωσης», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι όταν ήταν η ΝΔ δεν δίστασε να κάνει αυτό που δεν έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

«Δεν είπαμε όχι σε όλα. Ψηφίσαμε, μέσα σε ένα χρόνο, 33 νομοσχέδια της κυβέρνησης, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. Και χωρίς καμιά συμφωνία Συναίνεσης. Έτσι και σήμερα, ψηφίζουμε κάποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου, γιατί απλά το επιβάλλει η κοινή λογική. Όμως, εργασιακό μεσαίωνα δεν πρόκειται να δεχθούμε!», διαμήνυσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να λάβει «σοβαρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς», καθώς, όπως είπε, το βάρος των ελλειμμάτων και του χρέους καλούνται πάλι να σηκώσουν στην πλάτη τους οι «συνήθεις ύποπτοι: Οι νομοταγείς, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι».

Αναφερόμενος εξάλλου στα εθνικά θέματα, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «εξωφρενικές απόψεις του ΥΠΕΞ κ. Δρούτσα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, κινήσεις και δηλώσεις αξιωματούχων της Άγκυρας και των Σκοπίων -αλλά και άλλων ξένων παραγόντων- για την Κύπρο, το καθεστώς του Αιγαίου, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα χωρικά ύδατα, το όνομα των Σκοπίων, που μας δίνουν την αίσθηση ότι η κυβέρνηση κινείται στη σφαίρα της μυστικής διπλωματίας».

Στη συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε με τη θέση της ΝΔ πως η επόμενη Βουλή θα πρέπει να είναι αναθεωρητική, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως στηρίζει την ελληνική θέση στη μεθαυριανή Σύνόδο Κορυφής της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας θετικό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, χωρίς, όμως, την επιβολή πρόσθετων μέτρων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή