Ενσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος στο Περιστέρι

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2002 13:12
A- A A+

Ενσταση κατά του αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών στο δήμο Περιστερίου, η οποία θα εκδικαστεί την ερχόμενη Τρίτη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, κατέθεσε ο συνδυασμός του Κώστα Λαλένη, καταγγέλλοντας νοθεία, παράνομες μεταδημοτεύσεις και άμεση ανάμιξη σ'αυτές του νικητή των εκλογών Ανδρέα Παχατουρίδη.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου Κώστας Λαλένης, από την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο Αθηνών, προέκυψε ότι 485 ψηφοδέλτια του κ. Παχατουρίδη είναι άκυρα, ενώ κακώς ακυρώθηκαν 122 έγκυρα ψηφοδέλτια του Κ. Λαλένη. Επίσης, ο κ. Λαλένης πρόσθεσε πως κατέθεσε στοιχεία στο δικαστήριο για 579 παράνομες ματαδημοτεύσεις και πως σε κατοικίες δημοτικών συμβούλων στην παράταξη του κ. Παχατουρίδη φέρονται να κατοικούν δεκάδες πολίτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις ίδιες διευθύνσεις ως μόνιμή τους κατοικία, προκειμένου να μεταδημοτεύσουν στο Περιστέρι.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Περιστερίου, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, χαρακτήρισε τους χαρακτηρισμούς του κ. Λαλένη περί μεταδημοτεύσεων, ως «φαιδρά φαινόμενα απόπειρας τρομοκρατίας των δημοτών του Περιστερίου, τα οποία απέδωσε, όπως είπε, σε όποιους δεν γνωρίζουν να χάνουν και δεν σέβονται την ετημηγορία του λαού του Περιστερίου».

Επίσης, την προσεχή Τρίτη θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Αθήνων ένσταση του κ. Παχατουρίδη, ο οποίος ισχυρίζεται πως πέραν των 395 ψήφων, με τις οποίες προηγήθηκε, σύμφωνα με την καταμέτρηση των ψήφων, διεκδικεί και άλλες 25, ανεβάζοντας την τελική διαφορά των ψήφων μεταξύ των δύο συνδυασμών σε 420.

Πηγή : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή