Θα απέχει από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 16:00
A- A A+

Την απόφασή του να απέχει από τη διαδικασία συζήτησης του επίμαχου πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές σε ΔΕΚΟ και εργασιακά στην Ολομέλεια της Βουλής ανακοίνωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, «εφόσον», όπως αναφέρει, «οι βουλευτές καλούνται να είναι απλοί ακροατές».

Ο βουλευτής εκφράζει τη διαφωνία του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία εισήχθη το νομοσχέδιο, πρόταση την οποία και δεν ψήφισε στη χθεσινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών, κρίνοντας ως μη πειστικές τις εξηγήσεις, που έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

«Ο καθένας κατανοεί ότι το πραγματικό κίνητρο δεν είναι να κερδηθούν οι λίγες μέρες που απαιτεί ένας πραγματικός κοινοβουλευτικός διάλογος, αλλά να αποφευχθούν οι πιθανές αναταραχές ακόμα και στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ» σημειώνει.

Προσθέτει πως η ανησυχία αυτή είναι κατανοητή και πηγάζει πιθανώς από πραγματικές αιτίες, όμως - όπως τονίζει - «μια κοντόφθαλμη επιλογή διότι ευνουχίζει το διάλογο για θέματα που αφορούν σε ουσιαστικές δομικές αλλαγές, που ανατρέπουν παγιωμένες πολιτικές χρόνων».

Ο βουλευτής αναφέρει ακόμη πως η ουσία του νομοσχεδίου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά με τον τρόπο αυτό δίνεται η εντύπωση ότι το ίδιο το υπουργείο αδυνατεί να στηρίξει την πολιτική που προτείνει. Επίσης η κατ’ επανάληψη χρήση της διάταξης περί "κατεπείγοντος" απαξιώνει την κοινοβουλευτική λειτουργία, προσθέτει.

Καταλήγοντας τονίζει πως οι μεταρρυθμίσεις που έχει οραματιστεί το πρωθυπουργός και αποσκοπούν σε ανατροπές της χρόνιας παθογένειας, απαιτείται να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς, παράλληλα όμως δηλώνει την πεποίθησή του ότι η αποτελεσματική εφαρμογή τους απαιτεί ουσιαστικό διάλογο, τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή