Τα κατάφερε προσώρας

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 16:13

A- A A+

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατάφερε να ξεπεράσει εύκολα το σκόπελο της Γερουσίας και να περάσει οριακά από τις συμπληγάδες της Βουλής, με πλειοψηφία τριών ψήφων.

Τις προηγούμενες ημέρες, δύο βουλευτές του κόμματος "Ιταλία των Αξιών", του Αντόνιο Ντι Πιέτρο, αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική τους ομάδα, και ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση. Θετική στάση προς τον "Καβαλιέρε", αποφάσισε να κρατήσει και ο βουλευτής και επιχειρηματίας Μάσσιμο Καλεάρο, ο οποίος, πριν δυο χρόνια, είχε εκλεγεί με το προοδευτικό "Δημοκρατικό Κόμμα".

Ο κ. "Καθαρά Χέρια", Ντι Πιέτρο, κατηγόρησε τον Μπερλουσκόνι για "αγοραπωλησία ψήφων και δωροδοκίες βουλευτών", αλλά ο Καβαλιέρε είνια συνηθισμένος στην κριτική και με έναν περίεργο τρόπο την ξεπερνά, και ηγείται, εν μέσω φημών, νομικών περιπετειών και σκανδάλων, της τέταρτης κυβέρνησής του.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Μπέπτε Σεργκίνι, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για το φαινόμενο Μπερλουσκόνι δίνει μια ενδιαφέρουσα εξήγηση: «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι επιτυχημένος, ξέρει πως να πουλήσει το προϊόν του, καθιερώθηκε ως ιδιοκτήτης τηλεοπτικών προγραμμάτων, στην παραγωγή ταινιών και ως εκδότης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον ωφελούν και οι σχέσεις που έχει, την ίδια στιγμή πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι τετραπέρατος».

Πώς θα κυβερνήσει, όμως, με οριακή πλειοψηφία; Ποιό δρόμο θα ακολουθήσει: ανασχηματισμό, πρόωρες εκλογές, ή κάτι εξόχως μπερλουσκονικό;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή