«Πρόσωπο της χρονιάς» ο ιδρυτής του Facebook

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 17:39
REUTERS/HECTOR AMEZCUA

A- A A+

Στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ απένειμε τον τίτλο του «προσώπου της χρονιάς» για το 2010 το περιοδικό TIMΕ.

Ο 26χρονος δισεκατομμυριούχος Ζούκερμπεργκ κρίθηκε ότι επηρέασε τα γεγονότα του 2010 περισσότερο από κάθε άλλον. Είναι ο νεαρότερος νικητής του γνωστού τίτλου που απονέμει κάθε χρόνο το TIME, από το 1927 όταν ο 25χρονος τότε Τσαρλς Λίντμπεργκ ανακηρύχθηκε πρώτο «πρόσωπο της χρονιάς» καθώς ήταν ο πρώτος πιλότος που πέταξε μόνος του πάνω από τον Ατλαντικό.

Ο αρχισυντάκτης του αμερικανικού περιοδικού Ρίτσαρντ Στένγκελ δήλωσε ότι το δίκτυο του Facebook, που αριθμεί 500 εκατομμύρια μέλη, «επηρεάζει την ανθρώπινη φύση με έναν τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί».

«Το μέγεθος του Facebook είναι κάτι που μεταμορφώνει τις ζωές μας» είπε ο Στένγκελ. «Δεν είναι μόνο μία νέα τεχνολογία… Αλλάζει τον τρόπο που συσχετιζόμαστε».

Η αξία του Facebook αποτιμάται στα 52 δισ. δολάρια και η προσωπική περιουσία του Ζούκερμπεργκ στα 7 δισ. δολάρια.

Ο Ζούκερμπεργκ επικράτησε του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ, που νίκησε στη δημοσκόπηση των αναγνωστών του περιοδικού, αλλά κατατάχθηκε τρίτος από την επιτροπή των κριτών.

Δεύτερο στην κατάταξη των κριτών ανακηρύχθηκε το κίνημα του Tea Party (Κόμμα Τσαγιού) που είχε σημαντική επίδραση στην αμερικανική πολιτική, τρίτος ο Ασάντζ και στη συνέχεια ακολουθούν ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι και οι 33 μεταλλωρύχοι που είχαν παγιδευτεί στη Χιλή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή